Fudbaleri Sutjeske upisali su novu pobjedu u 20. kolu Telekom 1. CFL u duelu sa ekipom Mladosti i povećali prednost u odnosu na drugoplasiranu Budućnost koja je u derbiju kola remizirala sa Rudarom u Pljevljima. Pobjede su upisali Lovćen, Zeta i Jedinstvo, dok je duel Mornara i Čelika završen bez pobjednika. 

Sutjeska je odlično započela drugi dio šampionata. Nikšićani su nakon tri kola uvećali bodovnu prednost u odnosu na Budućnost na sedam bodova a na pauzu između dva dijela šampionata su otišli sa samo bodom prednosti u odnosu na Podgoričane. Isidorović je donio prednost izabranicima Dragana Radojičića u 15. minutu susreta da bi gosti došli do izjednačenja u 68. minutu pogotkom Božovića. Osam minuta kasnije Poček je pogodio za novu pobjedu tima sa stadiona kraj Bistrice.

Budućnost nije uspjela da isprati pobjednički ritam Sutjeske i održi bodovnu razliku. „Plavo-bijeli“ osvojili samo bod u derbiju kola sa Rudarom. Izabranici Radisava Dragićevića u Pljevljima su upisali treći remi u proljećnom dijelu šampionata, dok je Sutjeska sva tri puta upisala trijumf.

Zeta je pred svojim navijačima upisala drugu pobjedu u nastavku šampionata. Pogodak Burzanovića bio je dovoljan Golubvčanima da savladaju Grbalj.

Fudbaleri Lovćena upisali su treću ovosezonsku pobjedu. Nakon sedam uzastopnih poraza Cetinjani su na Obilića poljani uspjeli da savladaju Mogren minimalnim rezultatom. Četa Mojaša Radonjića do pobjede je došla pogotkom Vujovića u 15. minutu susreta.

Jedinstvo je na neutralnom terenu u Beranama bilo bolje od Petrovca. Bjelopoljci su sve dileme oko pitanja pobjednika otklonili već na samom startu susreta – Raičević je u drugom minutu donio prednost svom timu, da bi samo četiri minuta kasnije Petrović postavio konačan rezultat susreta.

Osim duela u Pljevljima, pogodaka nije bilo ni u odmjeravanju snaga Mornara i Čelika.

Rezultati
Rudar – Budućnost 0:0
Mornar – Čelik 0:0
Sutjeska – Mladost 2:1
Isidorović 15', Poček 76' – Božović 68'
Jedinstvo – Petrovac 2:0
Raičević 2', Petrović 6'
Zeta – Grbalj 1:0
Burzanović 59'
Lovćen – Mogren 1:0
Vujović 15'