Selektor “A” selekcije Crne Gore Branko Brnović objavio je danas širi spisak igrača na koje računa za kvalifikacione utakmice sa Moldavijom i Engleskom koje su na programu 22. i 26. marta. Na spisku se nalazi 25 igrača, a lista će do početka priprema biti skraćena na 23 imena.

Brnović ističe da je veoma važno da fudbaleri budu psihički pripremljeni za mečeve koji će u mnogome uticati na dalji tok kvalifikacija, pa će od igrača tražiti da punu koncentraciju usmjere ka utakmici u Kišinjevu.

- Obavio sam telefonski razgovor sa igračima i objasnio im da je nama najbitnija prva utakmica sa Moldavijom. Budite sigurni da oni samo o njoj razmišljaju. Taj koji bude razmišljao o Engleskoj neće biti u ekipi protiv Moldavije. Nama su tri boda iz tog duela mnogo bitna. Ukrajina je izgubila dva boda protiv njih i više ih ne može da nadoknadi. Nadam se da će momci doći spremni, da će biti svi zdravi. Moramo da pokažemo na terenu da smo kvalitetniji od Moldavije. Imamo kvalitet, imamo igrače koji mogu da riješe utakmicu i mislim da neće biti problema – smatra naš selektor.

Rijetkost je da crnogorska reprezentacija u neki duel na gostovanjima ulazi kao favorit, što će biti slučaj protiv Moldavije. Brnović je siguran da će ekipa znati da se izbori sa opterećenjem koje ova uloga nosi.

- Ne bježimo od uloge favorita. Bili smo veliki favoriti i protiv San Marina, pa smo i pored toga u prvih 15 minuta napravili sedam šansi. Momci su svjesni da u svaki meč moramo ući spremni da pružimo sto odsto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo do bodova – kaže Brnović.

Stručni štab “A” selekcije je prethodnih mjeseci detaljno skenirao Moldaviju i stekao dobar uvid u sve njihove vrline i mane.

- Ukrajinci su ih olako shvatili. Mislili su da će lako uzeti šest bodova, ali i da će lako protiv nas. Sada imaju samo bod iz tih mečeva. Međutim, protiv Moldavije, Ukrajinci su imali pet-šest stopostotnih šansi, ali ih nije htio gol. Znamo sve o njima, znamo kako da iskoristimo njihove slabosti. Imaju dva igrača koji bi mogli da nam naprave probleme, ali imamo kvalitet da ih zaustavimo – smatra Brnović.

Reprezentacija Crne Gore okupiće se u Podgorici 17. marta, kada će odraditi i prvi trening u svojoj bazi na Starom aerodromu. Utakmica sa Moldavijom u Kišinjevu igra se 22. marta, a duel sa Engleskom četiri dana kasnije na Gradskom stadionu u Podgorici.


Širi spisak "A" selekcije Crne Gore za utakmice sa Moldavijom i Engleskom