Fudbaleri Sutjekse popravili nastavili su da odmiču konkurentima u borbi za titulu - Nikšićani su u gostima savladali Mogren sa 2:0 u jednom od derbija 19. kola Telekom 1.CFL. Junak meča bio je Đorđe Ćetković, koji je sa dva gola pokazao da će biti veliko pojačanje za lidera crnogorskog šampionata koji sada ima čak pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Budućnost.

Aktuelni šampion nije mogao do pobjede ni u drugom kolu nakon zimske pauze. U uzbudljivom meču punom preokreta, Zeta je nakon nešto više od pola sata igre imala dva gola prednosti golovima Kaluđerovića i Vlaisavljevića i sve je mirisalo na veliko iznenađenje pod Goricom. Budućnost je, međutim, uspjela da napravi podvig i golovima Golubovića, Radonjića i mladog Cmiljanića preokrene meč u svoju korist. Zeta se, međutim, nije predavala pa je u posljednjim trenucima meča uspjela da "izvuče" bod zahvaljujući golu Orlandića iz penala.

Čelik je u Nikšiću savladao Rudar zahvaljujući golu Račića u 13. minutu, čime je preuzeo treće mjesto na tabeli upravo na uštrb Pljevljaka. Minimalnu pobjedu upisao je i Grbalj koji je pred svojim navijačima savladao Lovćen golom Ašćerića u 64. minutu, čime se primakao četvrtom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope na četiri boda.

Šest golova je viđeno i u drugom meču koji je danas odigran u Podgorici, gdje je Mladost prokockala čak tri gola prednosti iz prvog poluvremena protiv Jedinstva. Podgoričani su riješili prvi dio igre u svoju korist golovima Šćepanovića, Seratlića i Orahovca, ali su gosti iz Bijelog Polja napravili senzaciju i golovima Radulovića, Petrovića i Rosića uspjeli da stignu do zasluženog boda.

Posljednji meč 19. kola igra se sjutra na Trening kampu FSCG u Podgorici, gdje će Petrovac dočekati barski Mornar. Meč će početi u 14 časova.



Rezultati

Budućnost - Zeta 3:3
Golubović 39', Radonjić 64', Cmiljanić 84' - Kaluđerović 23', Vlaisavljević 33', Orlandić 90' (p)

Čelik - Rudar 1:0
Račić 13'

Mladost - Jedinstvo 3:3
Šćepanović 15' (p), Seratlić 19', Orahovac 45+1' - Radulović 55', Petrović 56', Rosić 79'

Mogren - Sutjeska 0:2
Ćetković 40',57'

Grbalj - Lovćen 1:0
Ašćerić 64'

Nedjelja
Petrovac - Mornar (14.00 h)