Ženska "A" selekcija Crne Gore poražena je u posljednjoj utakmici međunarodnog turnira od ekipe Rosijanke sa 3:0. Naše igračice su protiv ruskog šampiona više od sat vremena igrale sa igračicom manje pošto je glavni sudija našoj Slađani Bulatović u manje od minut pokazao dva žuta kartona - zbog nedozvoljenog starta i prigovora.

Iskusne Ruskinje su brojčanu prednost znale da kazne i sa tri gola - jednim u prvom poluvremenu i dva u posljednjih dvadeset minuta upišu novu pobjedu i ovjere prvo mjesto na turniru. Brojčano slabije Crnogorke su protiv moćnog protivnika uspjele da naprave nekoliko dobrih prilika iz kontranapada, ali nisu uspjele da pronađu gol i ublaže poraz. Uprkos porazu, selektor Zoran Mijović nije bio nezadovoljan prikazanim.

- Ruskinje su profesionalna ekipa, što su pokazale i na ovoj utakmici, naročito sa igračem više u polju nakon neobjašnjivog isključenja naše igračice. Mi smo uspjeli da im zaprijetimo iz kontranapada, ali nismo uspjele da dođemo do gola koji smo zaslužile. I pored toga, veoma sam zadovoljan kako smo igrali protiv najbolje ekipe na turniru, ekipe koja je čak bolja i od same ruske reprezentacije jer pored reprezentativki ove zemlje imaju i veoma kvalitetne igračice iz Južne Amerike i Afrike - rekao je Mijović.

Utakmicu su za Crnu Goru počele Čađenović, Đurković, Velašević, Vujošević, Mrkić, Bjelica, Đukić, Vulić, Bulatović, Đoković, Martinović, a priliku su dobije i Kočanović, Vidić, Pavićević, Šturanović, Bojat, Krivokapić.

Mijović je istakao da je veoma zadovoljan učešćem na turniru "Montenegro 2013" jer ovo okupljanje nije iskoristio samo za uigravanje ekipe, već i za izgradnju sportske saradnje sa gostujućim ekipama i savezima.

- Sada imamo pravi uvid u trenutnu formu i kvalitet svih djevojaka koje konkurišu za selekciju koja će u aprilu igrati na pretkvalifikacionom turniru u Litvaniji. Uz pet djevojaka koje su izostale zbog klupskih obaveza - Vukčević, Radanović, Turčinović, Mijović i Žižić - siguran sam da ćemo formirati kvalitetnu selekciju koja će nas dostojno predstavljati na našem debiju u zvaničnim utakmicama. Djevojke su pokazale disciplinu, trud, rad i kvalitetnu igru, čemu je veliki doprinos dao stručni štab kao i gospodin Zoran Lemajić koji je tokom čitavog okupljanja bio uz nas i pomogao nam u radu sa najmlađim djevojkama-golmanima - rekao je Mijović.

Učesnici turnira bili su veoma zadovoljni uslovima za rad i kvalitetom učesnika, pa postoje naznake da će ovaj turnir dobiti tradicionalni karakter.

- Zahvalio bih se i organizatoru turnira, "Eurosportu" iz Podgorice što nas je pozvao da učestvujemo u ovako jakoj konkurenciji. Izgradili smo lijep odnos sa svim učesnicima, a naročito sa predstavnicima Fudbalskog saveza Rusije i rukovodstvom njihovog šampiona Rosijanke koja je najavila da će nas ovog ljeta pozvati da gostujemo na turniru koji će organizovati u Moskvi. Ima dobrih naznaka da će ovaj turnir postati tradicionalan, jer je za narednu godinu već najavljen dolazak tri najveće ruske ekipe koje će pripreme obaviti u našoj zemlji - zaključio je Mijović.