Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 3:1 u prijateljskom odmjeravanju snaga sa selekcijom Bosne i Hercegovine. 



Meč u Čitluku odigran je u sklopu priprema naše selekcije za kvalifikacioni turnir koji će se narednog mjeseca održati u Italiji. „Sokoli“ za protivnike u kvalifikacijama, pored domaćina turnira Italije, imaju selekcije Mađarske i Finske.

Bosanci su u današnjem susretu uspjeli da kazne gotovo sve greške naše selekcije i sa tri gola riješe pitanje pobjednika. Prvi pogodak viđen je u trećem minutu kada je precizan bio Kahvedžić, da bi do odlaska na odmor Novoselac iskoristio penal.

Domaćin je i u nastavku prvi pronašao put do mreže – u 30. minutu precizan je bio Pantić. Konačan rezultat susreta postavio je Barović koji je jedini pogodak za našu selekciju postigao iz penala u 38. minutu susreta.

- Između ove dvije selekcije nema velikih nepoznanica, pa je današnji meč odlučila duža klupa i bolja fizička sprema Bosanaca. Nama nedostaju utakmice kao što je današnja, u kojima za protivnika imamo jake selekcije. Ekipa na ovim mečevima stiče neophodno iskustvo i sve greške koje načinimo u toku susreta lakše se vide jer kvalitetan protivnik kažnjava sve greške. To je dobro za naše igrače jer jasno vide u čemu griješe, baš kao i mi u stručnom štabu, pa je lakše raditi na uklanjanju tih grešaka. U četvrtak će svi igrači, pogotovo oni mlađi, dobiti priliku da igraju i da se „čeliče“ u duelu sa jakim protivnikom kakav je selekcija Bosne i Hercegovine, rekao je Ljesar.

Druga utakmica istih selekcija igra se u četvrtak. 28. febrauar u 17.00 časova.



Bosna i Hercegovina – Crna Gora 3:1

Čitluk – Sportski centar Čitluk.

Sudije: Paradžik, Obradović (BIH).

Strijelci
1:0 – Kahvedžić 3'
2:0 – Novoselac (p) 18'
3:0 – Pantić 30'
3:1 – Barović (p) 39'

Bosna i Hercegovina: Omerbegović, Šunjić, Matan, Mulahmetović, Radmilovć. Igrali su još: Pantić, Novoselac, Bevanda, Devušić, Aladžić, Kahvadžić, Galić, Mičeta, Skuhan.

Crna Gora: Despotović, Barović, Perović, Bajović, Mugoša. Igrali su još: Ćalasan, Dondić, Jovanović, Vukčević. Novović. Bošković. Zeković, Junčaj.