Utakmicama 18. kola danas je nastavljeno takmičenje u Telekom 1.CFL, a najviše razloga za zadovoljstvo imao je lider šampionata, nikšićka Sutjeska koja je pobjedom nad Grbljem pred svojim navijačima povećala bodovnu prednost u odnosu na rivale.

Timu Dragana Radoičića za pobjedu je bio dovoljan gol Jovana Nikolića u 11. minutu, a velike zasluge za trijumf idu i na račun Ivana Janjuševića koji je na startu drugog poluvremena odbranio penal. Sutjeska je tako na tri boda povećala prednost u odnosu na drugoplasiranu Budućnost, koja je pred svojim navijačima remizirala sa Čelikom.

Podgoričani su dobro otvorili derbi kola i poveli golom Darka Nikača u finišu prvog poluvremena, ali je Čelik uspio da se vrati u meč i izvuče bod zahvaljujući prekrasnom pogotku bugarskog internacionalca Danijela Koleva u 65. minutu.

Veliko iznenađenje priredio je Petrovac koji je u Pljevljima savladao Rudar sa 2:0, predvođen dvostrukim strijelcem Ivanom Jablanom koji je pogodio u 24. i 52. minutu. Rudar je i pored poraza ostao na trećem mjestu, ali za liderom sada zaostaje šest bodova.

Pobjede na startu fudbalskog proljeća u Crnoj Gori upisali su Mogren, koji je u gostima bio bolji od Jedinstva, i Zeta, koja je na "Trešnjici" savladala Lovćen. Duel Mornara i Mladosti u Baru završen je bez golova.



Rezultati

Budućnost - Čelik 1:1
Nikač 43' - Kolev 65'

Sutjeska - Grbalj 1:0
Nikolić 11'

Rudar - Petrovac 0:2
Jablan 24',52'

Jedinstvo - Mogren 1:2
Petrović 45+1' - Nikola Vujović 44' (p), Pržica 71'

Mornar - Mladost 0:0

Zeta - Lovćen 2:0
Vlaisavljević 17', Novović 41'