Ženska "A" selekcija Crne Gore poražena je od šampiona Bosne i Hercegovine, ekipe Sarajeva, sa 1:0 na otvaranju prijateljskog turnira "Montnegro 2013".

Na Jazu je viđena veoma borbena i izjednačena utakmica bez velikih prilika, u kojoj je podmlađeni sastav Crne Gore uspješno parirao iskusnom šampionu Bosne i Hercegovine. Naša selekcija je propustila dvije odlične prilike da povede nakon pokušaja Bulatović i Kuč, ali je golman Sarajeva bio na visini zadatka. Kazna za promašaje stigla je u 73. minutu nakon nekoliko vezanih grešaka naših igračica u fazi odbrane koje je kaznila Alisa Spahić.

Sarajevo je počelo utakicu u sastavu: Hodžić, Am.Spahić, Al.Hadžić, Hamžić, Hasanbegović, Fetahović, Kuliš, Ai.Hadžić, Spahić, Kršo, Šešlija, a igrale su još: Pasalić, Jasarević, Asčerc, Orhan, Buljubašić. Za Crnu Goru meč su počele: Jaredić, Đurković, Velašević, Vujošević, Mrkić, Bjelica, Đukić, Šturanović, Bulatović, Vulić, Kuč, dok su u igru ušle: Čađenović, Kočanović Sava, Vidić Andreja, Goranović Marija, Đoković, Pavićević, Nedić, Bojat, Vešović, Ćorić, Vujičić.
 
- Sarajevo je izuzetno iskusna ekipa, koja je praktično reprezentacija Bosne i Hercegovine, dok smo mi igrali u kombinovanom sastavu u kojem je većina djevojaka bila uzrasta od 16 do 18 godina. Zbog toga sam veoma zadovoljan kako su naše igračice odigrale utakmicu, jer smo se protivniku kvalitetno suprotstavili disciplinovanom igrom i velikom borbenošću, naročito u prvih 60 minuta. Nakon toga u igru smo uveli kompletno novu postavu još mlađih djevojaka koje su takođe bile na nivou zadatka i ozbiljnosti koliko im to njihove mogućnosti danas dozvoljavaju. Očekuju nas još četiri utakmice sa jakim ekipama, gdje ćemo na sličan način rasporediti snagu s obzirom na veliko opterećenje koje nosi igranje svakog dana - rekao je naš selektor Zoran Mijović.

Naša selekcija će sjutra odmjeriti snage sa šampionom Slovenije Pomorjem. Meč će početi u 13.30 časova.