Fudbalska reprezentacija Crne Gore napredovala je na februarskom izdanju FIFA rang liste i stigla na 29. poziciju , što joj je najbolji plasman od oktobra 2011. godine. Naša selekcija je u odnosu na prethodno izdanje liste napredovala za dvije pozicije.

Bez obzira što su „hrabri sokoli“ mirovali u 2013. godini, napredak je ostvaren na uštrb Sjedinjenih Američkih Država i Alžira koji su izgubili pozicije u odnosu na prethodni mjesec. Sa ukupnim skorom od 756 bodova naša selekcija je tako ostala ispred Nigerije, novog prvaka Afrike, ali i respektabilnih selekcija poput Rumunije (31), Paragvaja (35), Srbije (36), Australije (37), Južne Koreje (38), Republike Irske (39) i Turske (40).

Pored Crne Gore, iz naše kvalifikacione grupe napredak je napravila samo Engleska koja je sa šestog stigla na drugo mjesto. Ukrajina (46) je napravila dva, a Poljska (59) tri koraka unazad u odnosu na prethodni mjesec. Naredni protivnik „sokola“ Moldavija nazadovala je za devet mjesta i pala na 137. poziciju, dok je San Marino ostao na dnu tabele bez bodova.

Na vrhu liste nije bilo promjena – Španija i je prva ispred Njemačke i Argentine.