Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od odgovarajuće selekcije Bosne i Hercegovine sa 1:0 u prijateljskom meču odigranom danas u Čitluku. Meč je odlučen u 20. minutu kada je vezista Miloš Aćimović riješio pitanje pobjednika.

Bosanci su bili bolji rival u prvom poluvremenu tokom kojeg su uspjeli da stvore nekoliko dobrih prilika. U periodu dominacije domaćina stigao je i, pokazalo se, jedini pogodak na meču - Aćimović je dobro reagovao na centašrut desne strane i glavom kaznio neodlučnost našeg golmana. Već u narednom napadu naša selekcija je porpustila odličnu šansu da poravna rezultat, pošto je udarac Popovića glavom bio neprecizan.

U nastavku susreta naši kadeti prikazali su bolju igru i stvorili dvije izgledne prilike da dođe makar do remija, ali su iste propustili Burzanović i Camaj. Po mišljenju selektora Borisa Ljutice, upravo su pad koncentracije i individualne greške koštale naš tim poraza u ovom meču.

- Po izuzetno hladnom vremenu i dosta teškom terenu za igru, viđena je kvalitetna fudbalska predstava. Imali smo bolji posjed lopte, bili konkretniji, imali jednu priliku u prvom dijelu koju nije iskoristio Popović, a u drugom dijelu šanse su propustili Burzanovića i Camaj. Teško možete da se nadate povoljnom rezultatu kada ne poentirate iz takvih situacija. Protivnik je do odlučujućeg pogotka došao nakon individualnih grešaka našeg štopera i golmana. Ostaje nam jedan dan da se osvježimo i da u utorak napravimo bolji rezultat - rekao je Ljutica.

Isti rivali odmjeriće snage u utorak od 11 časova.



Bosna i Hercegovina - Crna Gora 1:0

 

Čitluk - Stadion Bare.
Gledalaca: 100.

Sudija: Emir Spahalić (BIH).

Strijelac
1:0 - Miloš Aćimović 20'

Žuti kartoni
Adnan Osmanovicć - Bosna i Hercegovina
Driton Camaj - Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Emir Čutahija, Darko Todorović, Dajan Mišanović (Semir Šarić), Amer Gojak (Amir Hadžiahmetović), Ismail Duraković, Marko Oršolić, Adnan Osmanović (Elmedin Herić), Vedad Gljiva (Vladimir Kromenović), Miloš Aćimović (Kemal Salihagić), Zinedin Mustendagić, Samin Lekić (Luka Dursum).

Crna Gora: Blažo Glušica (Milisav Vuksanović), Stefan Knežević (Filip Filipović), Nikola Popović ( Momčilo Rašo), Danilo Marković (Miomir Đuričković), Božidar Đukić, Blagoje Đurković (Luka Božović), Stefan Vukčević (Danilo  Pavićević), Balša Boričić (Nikola Globarević), Zoran Petrović (Driton Camaj), Marko Burzanović, Nikola Vujnović (Yannick Filipović).