Futsal reprezentacija Crne Gore upisala je remi rezultatom 1:1 u duelu sa selekcijom Francuske odigranom u posljednjem kolu preliminarnog turnira kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bod u duelu sa domaćinom turnira bio je dovoljan „sokolima“ za plasman u narednu rundu kvalifikacija - izabranici Sveta Ljesara osvojili su prvo mjesto ispred „trikolora“ zahvaljujući boljoj gol razlici.

Naša selekcija na pravi način je okončala turnir u Nici i sa dvije pobjede i jednim remijem izborila plasman u narednu rundu kvalifikacija, gdje ih očekuju dueli sa selekcijama Italije, Mađarske i Norveške na turniru koji se narednog mjeseca održava u Italiji.

Francuzi nisu imali prostora za kalkulacije uoči duela sa „sokolima“ jer je „trikolorima“ za plasman u narednu rundu kvalfikacija bila neophodna pobjeda. Naša selekcija odigrala je strpljivo i iskoristila ukazanu priliku da sa jednim bodom osvoji prvo mjesto na tabeli grupe A.

Francuzi su odlično započeli meč i već u trećem minutu igre došli do željene prednosti preko Mustafe Otmanija.

Rano vođstvo domaćina nije poremetilo našu selekciju, pa su se konstantni napadi na protivnički gol isplatili u 35. minutu susreta – dobru akciju našeg tima i dodavanje Mugoše u pogodak je pretvorio Bojan Bajović.

Nakon turnira u Nici selektor Ljesar istakao je da su njegovi izabranici odigrali odlično na sva tri meča.

- Kao što sam rekao pred polazak za Francusku o plasmanu u narednu rundu kvalifikacija odlučivao je meč posljednjeg kola. Francuzi su bili u velikoj prednosti, jer osim što su igrali na svom terenu, imali su priliku da kontrolišu situaciju u grupi jer su svoje mečeve igrali kasnije od nas. Uz to, Francuska je mnogo napredovala prethodnih godina, što su pokazali u današnjem susretu. Ipak, odigrali smo odlično u sva tri meča i ostvarili uspjeh osvajanjem prvog mjesta, rekao je Ljesar.

Naš selektor ističe da će na turniru u Italiji naša selekcija imati mnogo teži zadatak.

- Već narednog mjeseca očekuje nas novi turnir, sa selekcijama Italije, Mađarske i Norveške. To su reprezentacije koje su navikle na uspjehe u kvalifikacijama i imaju ogromno iskustvo. Za osvajanje prvog ili drugog mjesta moraćemo da se, prije svega, pripremimo na pravi način kroz nove pripreme, jer u našoj Futsal ligi nema toliko jakih utakmica kroz koje bi se mladi igrači koji nose dres nacionalne selekcije na pravi način pripremili za ozbiljne izazove koji ih čekaju u Italiji. Daćemo sve od sebe da se što bolje pripremimo i pokušamo da ponovimo uspjeh ostvaren na kvalifikacionom turniru u Francuskoj, rekao je selektot Futsal reprezentacije Crne Gore.



Crna Gora – Francuska 1:1

Nica – Hala sportova Čarls Ehrman.

Sudije: Olhaz Abrajev (Kazakstan), Petros Panaides (Kipar).

Strijelci
0:1 – Mustafa Otmani 3'
1:1 – Bojan Bajović 35'

Žuti kartoni
Zoran Barović, Bojan Bajović, Darko Ćalasan – Crna Gora
Kamel Hamdud, Sid Belhadž – Francuska

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Zoran Barović, Nikola Perović, Bojan Bajović, Ilija Mugoša. Igrali su još: Miloš Bošković (G), Milovan Drašković, Darko Ćalasan, Milivoje Dondić, Igor Jovanović, Vladimir Vukčević, Ranko Novović, Darko Zeković, Nemanja Vukašinović.

Francuska: Đamel Harun, Kamel Hamdud, Aleksandre Tekseira, Mustafa Otmani, Parfe Mendi. Igrali su još: Ževin Duro (G), Jasin Mohamed (G), Sid Belhađ, Stefan Bason, David Le Boet, Azdin Ajgun, Hamza Kiredine, Adrein Gasmi, Musa Sao.