Futsal reprezentacija Crne Gore ostvarila je ubjedljivu pobjedu u prvom kolu preliminarnog turnira kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji je počeo danas u Francuskoj. Naša selekcija slavila je pobjedu rezultatom 10:2 u odmjeravnju snaga sa Gibraltarom. 


Protivnik koji se po prvi put našao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nije bio dostojan rival izabranicima Sveta Ljesara u današnjem susretu. „Sokoli“ su upisali očekivanu pobjedu, baš kao i domaćin turnira, selekcija Francuske koja je savladala San Marino rezultatom 12:0.

U našoj selekciji sa po dva pogotka na meču istakli su se Bajović, Drašković, Mugoša i Barović, dok su mrežu Gibraltara po jednom tresli Zeković i Perović. Prve pogotke za Gibraltar u kvalifkacijama za Futsal Evropsko prvenstvo postigli su Jozep Ćipolina i Leo Kascirao.

- Razlika u kvalitetu između dvije selekcije bila je evidentna i ogleda se u konačnom rezultatu susreta. Sjutra nas očekuje duel sa San Marinom, pa će se o konačnom plasmanu i prolazu u narednu fazu kvalifikacija odlučivati u meču posljednjeg kola u kojem ćemo za protivnika imati selekciju Francuske, rekao je selektor Ljesar.

Naša reprezentacija sjutra od 18 časova igra protiv selekcije San Marina, dok Francuka i Gibraltar igraju od 20 časova.



Crna Gora – Gibraltar 10:2

Nica – Hala sportova Čarls Ehrman.

Sudije: Olhaz Abrajev (Kazakstan), Sergej Drebružan (Ukrajina).

Strijelci
1:0 – Darko Zeković 9'
2:0 – Bojan Bajović 11'
3:0 – Milovan Drašković 15'
4:0 – Nikola Perović 20'
5:0 – Ilija Mugoša 21'
6:0 – Ilija Mugoša 22'
7:0 – Milovan Drašković 27'
8:0 – Zoran Barović 31'
8:1 – Jozep Ćipolina 32'
9:1 – Zoran Barović 35'
9:2 – Leo Kascirao 35'
10:2 – Bojan Bajović 38'

Žuti kartoni
Jozep Ćipolina, Al Grin – Gibraltar

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Zoran Barović, Nikola Perović, Bojan Bajović, Ilija Mugoša. Igrali su još: Miloš Bošković, Milovan Drašković, Darko Ćalasan, Vladimir Vukčević, Ranko Novović, Darko Zeković, Nemanja Vukašinović.

Gibraltar: Džordan Perez, Leo Kascirao, Lajam Klark, Daniel Duarte, Roj Ćipolina. Igrali su još: Jozep Ćipolina, Jozep Ćipol, Stiven Sousi, Graham Alvez, Džordž Kabrera, Žaime Pecino, Al Grin, Mario Preskolt, Duan Roba.