Glavni koordinator za ženski fudbal u Evropskoj fudbalskoj asocijaciji Emili Šo nalazi se na čelu Uefine delegacije koja ovih dana boravi u Baru, u posjeti crnogorskim ženskim reprezentativnim selekcijama koje se u ovom gradu nalaze na zimskim pripremama.

Pored visokog predstavnika evropske kuće fudbala, u Bar je doputovala i TV ekipa internet stranice Uefa.com, koja tokom zimskog trening kampa pravi reportažu o razvoju ženskog fudbala u Crnoj Gori. Po riječima Šo, Uefa planira da snimljeni materijal iskoristi kao primjer za razvoj ovog segmenta fudbala koji bi mogle koristiti ostale članice evropske fudbalske porodice.

- Drago mi je da sam ponovo u Crnoj Gori. Razvoj ženskog fudbala je važan segmenata razvojnih programa Uefe, a Crna Gora je uradila puno dobrih stvari u veoma kratkom periodu. Smatram da će ovaj dokumentarni film biti odličan primjer kvalitetnog rada na razvoju ženskog fudbala koji može poslužiti i ostalim nacionalnim savezima - rekla je Emili Šo.

Prethodna četiri dana selektor Zoran Mijović i njegov stručni štab radili su sa kadetskom i omladinskom selekcijom, dok je naša "WA" selekcija četvorodnevne pripreme počela danas.

- Jako sam zadovoljni kako smo proveli dane sa mlađim selekcijama. Sada je došao red na našu najstariju selekciju, a cilj nam je da provjerimo spremnost i kvalitet djevojaka koje su po prvi put sa nama. Nadam se da će se one dobro uklopiti u već formiranu ekipu - rekao je naš selektor.

Crnogorska ženska "A" selekcija će početkom aprila debitovati u kvalifikacijama za FIFA Svjetsko prvenstvo, na turniru preliminarne runde kvalifikacija koji se igra u Litvaniji. Pored domaćina, protivnice Crnogorki biće selekcije Gruzije i Farskih Ostrva.

- Ovih 25 djevojaka će biti najozbiljniji kandidati za ekipu koja će putovati na kvalifikacioni turnir. Fokus kompletnog rada sa ženskim selekcijama u ovoj godini biće upravo stavljen na uigravanje naših seniorki kako bi se što bolje pripremili za predstojeće obaveze - zaključio je Mijović.