Ženska „A” selekcija Crne Gore debitovaće u kvalifikacijama za FIFA Svjetsko prvenstvo na turniru preliminarne runde kvalifikacija koji će se naredne godine održati u Litvaniji.

Pored naše selekcije i domaćina Litvanije, plasman u grupnu fazu kvalifikacija tražiće Gruzija i Farska Ostrva. U drugoj grupi preliminarne runde igraće Albanija, Luksemburg, Letonija i domaćin Malta. Oba turnira će biti odigrana između 4. i 9. aprila naredne godine, a plasman u naredni krug izboriće po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

- Izuzetno smo zadovoljni što se naš nacionalni tim našao u žrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, jer će to biti prvo takmičarsko iskustvo naših najstarijih djevojaka. Litvanija i Gruzija su zemlje koje se već duži niz godina takmiče na ovom nivou i rade na razvoju ženskog fudbala, a svakako ne smijemo potcijeniti ni Farska ostrva. Naš cilj je da pokažemo da naša „A” selekcija posjeduje određeni kvalitet – rekao je selektor ženskih reprezentativnih selekcija Zoran Mijović.

Završni turnir Svjetskog prvenstva za žene biće održan 2015. godine u Kanadi.



FIFA Svjetsko prvenstvo za žene
Preliminarna runda

Group 1:
Albanija, Luksemburg, Malta, Letonija.

Group 2:
Gruzija, Farska Ostrva, Litvanija, Crna Gora.