Na sjednici održanoj dana 07.12.2012. godine Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na revanš utakmici četvrtfinala Kupa Crne Gore FK "Zeta"-FK "Budućnost", na utakmicama 17. kola Telekom 1.CFL, na utakmicama 17. kola Druge lige, te na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa donijela sljedeće odluke:

Kup Crne Gore

Zeta-Budućnost  0:2
Komisija je u konstatovala da je suđenje na ovoj utakmici bilo dobro.

Telekom 1.CFL

Čelik-Zeta 2:2
Komisija je potvrdila ocjene kojima je kontrolor suđenja ocijenio članove sudijskog tima na ovoj utakmici, a koje su potvrđene i od strane Komisije za analizu i selekciju (dobro suđenje, očekivani nivo). Kada je u pitanju sporni moment, koji se desio u nadoknadi drugog dijela igre, komisija na osnovu video zapisa ne može sa sigurnošću da utvrdi da li je postignut pogodak. Uzimajući u obzir da je drugi pomoćni sudija Mrgunović bio dobro postavljen, komisija vjeruje da je donio ispravnu odluku.

Mladost-Rudar 2:0
Komisija je saglasna sa ocjenom kontrolora i komisije za analizu da kompletan sudijski tim na ovoj utakmici nije bio na očekivanom nivou. Tako je suđenje sudije utakmice Željka Radunovića ocijenjeno kao razočaravajuće. Radunoviću je zamjereno više propusta u vođenju, kontroli utakmice kao i saradnji sa pomoćnicima. On je pogriješio i u 72. minutu kada je dosudio kazneni udarac za domaće koji je iskorišćen, kod rezultata 1:0.
Prvi i drugi pomoćni sudija Nikola Radulović i Miodrag Brajović su ocijenjeni istom ocjenom (ispod očekivanja) zbog više propusta prilikom signalizacija napuštanja lopte preko uzdužne i poprečne linije, te pogrešnih signalizacija prekršaja koji su se desili u njihovoj blizini.

Druga liga

Bar-Bratstvo 0:3
Komisija je smanjila ocjenu kojom je kontrolor suđenja ocijenio sudiju Miloša Adamovića. Tako je on umjesto ocjene dobro suđenje (očekivani nivo) dobio ocjenu suđenje sa jednom jasnom greškom. Sudija Adamović nije dosudio kazneni udarac za domaće u 10. minutu kada je jedan igrač gostiju, u sopstvenom kaznenom prostoru, startovao ramenom na leđa protivnika i tako ga nepropisno zaustavio u obećavajućem napadu.