Futsal reprezentacija Rumunije ponovo je bila bolja od Crne Gore - gosti su u Tivtu večeras slavili sa 4:2 , ali su do pobjede stigli mnogo teže nego noć ranije.
 
Iako su gosti od starta krenuli žestoko i čestim izmjenama diktirali visok tempo, naša selekcija je uspjevala da parira rivalu tokom većeg dijela utakmice, ali je u finišu ipak morala da položi oružje pred kvalitetnijim protivnikom.

Rumuni su poveli u 15. minutu golom Mateija, ali je rezultatsku ravnotežu vratio Drašković tri minuta kasnije. Novo vođstvo gostiju stiglo je u 28. minutu kada je Matei ponovo pogodio, ali je pet minuta kasnije uzvratio Ćalasan. Ipak, u finišu meča gosti su potvrdili da su spremnija ekipa pa su zasluženo slavili golovima Ignata u 36. i Germana u 40. minutu.

- Ponovila se ista priča od sinoć. Igralo se snažno, u jakom tempu, a moja ekipa je dala možda i više nego što je mogla u ovom trenutku, ali to nije bilo dovoljno da se izbori bolji rezultat. Rumuni imaju nekoliko postava, koje se smjenjuju kao u hokeju i diktiraju žestok ritam za koji mi nismo dovoljno fizički pripremljeni. Ipak, uspjeli smo da ostanemo u igri do samog kraja, što potvrđuje moju tvrdnju da imamo kvalitet. Ovo je bila dobra prilika za moje igrače da shvate koliko moraju da treniraju u svojim klubovima da bi dostigli nivo spreme za takmičenje na ovom nivou. Utakmice sa ovako kvalitetnim protivnicima mnogo će nam značiti u pripremi za kvalifikacioni turnir u Francuskoj koji nas očekuje u januaru - rekao je Ljesar.



Crna Gora - Rumunija 2:4

Tivat - Dvorana: Župa.
Gledalaca: 150.

Sudije: Veljko Bošković (Crna Gora), Bajan Aleksandrov (Rumunija).

Strijelci
0:1 - Matei 15'
1:1 - Drašković 18'
1:2 - Matei 28'
2:2 - Ćalasan 33'
2:3 - Ignat 36'
2:4 - German 40'

Žuti kartoni
Perović, Novović, Dondić - Crna Gora
Matei, German, Dobre - Rumunija

Crna Gora: Despotović, Drašković, Barović, Perović, Mugoša. Igrali još: Ćalasan, Dondić, Vukčević, Novović, Bošković, Zeković, Junčaj, Jovanović.

Rumunija: Klejn, Dobre, Lupu, Stojka, Safar. Igrali još: Matei, Radu, Ignat, Raduču, Sotarka, Aljoani, Herman, Grigoras, Soma.