Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom prijateljskom meču sa selekcijiom Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0. Meč odigran na trening kampu riješio je Damir Sadiković u 42. minutu.

Bosna je tako uspjela da se revanšira našoj selekciji, koja je prije dva dana slavila pobjedu identičnim rezultatom. Izabranici Aleksandra Miljenovića imali su nekoliko prilika da pogode mrežu protivnika, ali je nedostajalo koncentracije i preciznosti u završnici.

Za razliku od prvog meča Bosanci su danas bili konkretniji i uspjeli da iskoriste jednu prilliku. Do jedinog pogotka na meču izabranici Tonija Karačića došli su nakon kornera sa lijeve strane i velike gužve u kaznenom protoru u kojoj se najbolje snašao Sadiković i udarcem sa deset metara donio pobjedu svom timu. Naša selekcija bila svoje najbolje prilike stvorila iz kontranapada, a šansu utakmice da donese izdednačenje "sokolićima" propustio je Marko Jankoviću finišu.

Selektor Miljenović smatra da je, uprkos porazu, igra naše selekcije danas bila bolja nego nego u prvom susretu.

- Čini mi se da smo danas odigrali bolje negu u prvom meču, iako je rezultat negativan. Imali smo problema sa prekidima i na taj način smo primili gol. Mi smo bili posebno opasni iz kontranapada, ali nam je nedostajala završnica. Imali smo priliku da kroz ova dva susreta provjerimo veliki broj igrača i normalno da je bilo grešaka i propusta, s obzirom da je prvo olkupljanje. Ipak isto tako se vidjelo da ova generacija ima kvaliteta, pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da nam je nedostajalo nekoliko igrača iz opravdanih razloga. SIgurno je da ćemo stvoriti jednu dobru reprezentaciju koja će postizati dobre rezultate - rekao je selektor Miljenović.



Crna Gora - Bosna i Hercegovina 0:1

Podgorica - Traning kamp FSCG.
Gledalaca: 100.

Sudija: Miloš Savović (Crna Gora)

Strijelac
0:1 - Sadiković 42'

Žuti kartoni
Nedović - Crna Gora

Crna Gora: Kordić (Ličina). Bošković (Kovačević), Tučević, Cavnić, Milović (Baošić), Čađenović (Ivanović), Toskić (Pepić), Janković, Nedović (Krstović), Grbović (Zvrko), Lalošević (Karadžić).


Bosna i Hercegovina: Plakalo (Kjosevski), Odak (Salčin), Petrović (Šaravanja), Imamović (Modić), Gojković (Savić), Sadiković (Šatora), Pršeš (Musić), Handžić (Ćemalović), Maksimović, Predragović (Tandir), Marić (Radovac).