Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Tivtu od najbolje selekcije Rumunije rezultatom 4:1. Gosti, koji su peta reprezentacija u Evropi, do pobjede su došli nakon preokreta u drugom poluvremenu susreta.

Naša reprezentacija bila je tokom privh pola sata susreta bila bolja od izuzetno jakog i pripremljenog protivnika. Sjajnu igru „sokoli“ su krunisali u sedmom minutu drugog dijela, kada je Vukčević savladao protivničkog golmana i donio prednost našoj selekciji.

Rumuni su, ipak, u nastavku uspjeli da preokrenu rezultat zahvaljujući prije sve boljoj fizičkoj pripremljenosti od naše selekcije. Izjednačujući pogodak postigao je Raduču, da bi dva minuta kasnije Lika donio prednos Rumunima. Do kraja mrežu našeg gola zatresli su Lika i Lupu.

Selektor Ljesar bio je zadovoljan izdanjem njegovih izabranika u današnjem susretu.

- Rumunija je peta u Evropi a mi smo uspjeli da igramo ravnopravni sa njima pola sata. Uspjeli smo i da povedemo, nakon čega su Rumuni  na svježinu i snagu uspjeli da izjednače i preokrenu . Trudili su se da dobiju i bila je primjetna nervoza kod njih dok nisu došli do prednosti. To je ekipa koja ima dvije podjednako dobre postave i drže isti ritam tokom cijelog meča. Moglo je biti i bolje, ali ovo nije visok rezultat za mali fudbal. Nama ove utakmice, sa protivnicima kao što je Rumunija, znače puno jer imamo priliku da odmjerimo snage ali i da se dodatno uigramo. Nadamo se de ćemo kroz sljedeću utakmicu sa Rumunijom i dvije dsa Bosnom ispraviti greške i spremiti se do kvalifikacija za koje se u januaru igraju u Francuskoj, rekao je Ljesar.


Crna Gora – Rumunija 1:4

Tivat - Dvorana: Župa.

Gledalaca: 100.

Sudije: Amil Gerina (Crna Gora), Bajan Aleksandrov (Rumunija).

Strijelci
1:0 – Vukčević  27'
1:1 – Raduču 27'
1:2 – Lika 29'
1:3 – Kozmin 34'
1:4 – Lupu 37'

Žuti kartoni
Zeković, Jovanović - Crna Gora
Florin – Rumunija

Crna Gora: Despotović, Drašković, Barović, Perović, Mugoša. Igrali još: Ćalasan, Dondić, Vukčević, Novović, Bošković, Zeković, Junčaj, Jovanović.

Rumunija: Grigorov, Dobre, Lupu, Lika, Radu, Igrali još: Matei, Soma, Ignat, Rauču, Sotarka, Aljoani, Kozmin, Toni.