Mlada reprezentacija Crne Gore u srijedu igra drugi meč u okviru regionalne lige za mlade reprezentacije protiv odgovarajuće selekcije Srbije. Naša mlada reprezentacija, kao i sjutrašnji rival, upisala je remi u duelu prvo kola protiv selekcije Mađarske. 

Selektor Dušan Vlaisavljević ističe da je u regionalnoj ligi za mlade reprezentacije pored uigravanja tima značajan i rezultat.

- Regionalna liga u sklopu koje se igra ova utakmica ima višestruki značaj. Kao prvo, igrači će dobiti priliku da odigraju određen broj mečeva protiv svojih vršnjaka iz nekoliko zemalja, koji nastupaju u jakim ligama. Učešće u ovoj ligi nam daje dodatno vrijeme za uigravanje linija tima, jer ćemo više vremena biti na okupu i odigrati veći broj mečeva. Iako se radi o takmičenju koje nema rezultatski značaj, daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate kako bi podigli samopuzdanje pred početak kvalifikacija. Kada igrate protiv dobrih ekipa kao što je Srbija i ostvarite dobar rezultat na samopouzdanju koje je veoma važno. Sa dodatnim samopuzdanjem igrači će lakše ulaziti u mečeve, ali rezultati u ovoj ligi ipak nisu u prvom planu već uigravanje tima, rekao je Vlaisavljević.

Naš selektor ističe sa je Srbija veoma ozbiljan protivnik.

- Radi se o kompletoj i veoma dobroj ekipi. Smatram da im je napad bolji dio tima iako su igrači iz njihove posljednje linije standardni u klubovima Prve lige Srbije. Imaju dobre igrače u napadu, Despotovića iz Spartaka, Čaušića i Mrkelu... Prvi meč sa Mađarskom koji je završen rezultatom 3:3 dodatno nam daje za pravo da kažemo da je napad bolji dio njihovog tima. U svakom slučaju radi se o jakoj ekipi sa velikim brojem kvalitetnih igrača, kazao je selektor mlade reprezentacije.

Vlaisavljević šansu naše selekcije vidi u pritisku na posljednju liniju protivnika.

- Analizriali smo način na koji igra sjutrašnji protivnik, vidjeli koje su im prednosti i šta su im mane. Moramo da spustimo loptu na zemlju, koliko to teren stadiona pod Goricom budu dozvoljavao, jer Srbija ima visoke igrače. Pokušaćemo da kroz igru dolazimo do prilika pred protivničkim golom. Nastupićemo u ofanzivnoj formaciji i pokušati da konstantno vršimo presing na njihovu posljednju liniju odbrane. Naravno, od igrača zahtijevam da maksimalno obiljno i koncentrisano uđu u meč i daju svoj maksimum, ističe Vlaisavljevć.

Selekto "mladih sokola" ukazaće priliku novim igračima da pokažu koliko vrijede.

- Nedostaju nam Bakić i Đorđević, ali mi ćemo ovu generaciju spremati da igramo bez njih. To su igrači koji nastupaju u velikim klubovima i ako budu igrali u kontinuitetu konkurisaće za "A" reprezentaciju. Ne možemo da računamo na Zorića koji je povrijeđen, pa će ga zamijeniti Bojan Sanković, vezista Mladosti, što će biti prilika da vidimo i njegove mogućnosti. Takođe, priliku da zaigra od početka dobiće i Nebojša Kosović koji je igrama koje pruža u Vojvodini u posljednje vrijeme zaslužio da započne meč u dresu mlade reprezentacije, zaključio je Vlaisavljević.

Duel Crne Gore i Srbije igra se u srijedu, 05. decembra 2012. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 13.00 časova.