Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Bosnu i Hercegovinu rezultatom 1:0 u prvom prijateljskom meču odigranom na terenu FK "Mladost" u Podgorici. 

Veoma dobar meč odigran na Starom aerodromu riješen je u 58. minutu susreta - pobjedu "sokolića" potpisao je Lazar Lalošević.

Miljenovićeva četa u prvom poluvremenu susreta bila je za nijansu slabija od rivala, koji su našem golu najčešće prijetili nakon kontranapada. Najbliži pogotku biio je kapiten Mirko Marić koji je nakon lošeg ispucavanja Kordića prihvatio loptu na dvadesetk metara i lijepim udarcem zatresao prečku našeg gola.

"Sokolići" su odgovorili pred kraj prvog dijela preko Karadžića - Grbović je uhvatio na spavanju protivnički odbranu, brzo izveo aut i pronašao našeg napadača koji izborio poziciju za udarac i podgoio spoljni dio mreže Plakalovog gola.

Nastavak susreta, u kojem su oba selektora izvršila veliki broj izmjena, pripao je Miljenovićevim izabranicima. Naši omladinci su nakon nekoliko dobrih akcija uspjeli da slome otpor protivnika u 58. minutu. Nakon ubačene lopte Nedovića sa desne strane i pokušaja Milovića lopta se odbila do Laloševića koji je neometan, sa par metara udarcem glavom poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Do kraja susreta naša selekcija imala je još nekoliko prilika a u glavnoj ulozi je bio Žarko Grbović - brzonogi ofanzivac u 88. minutu odlično je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prosor i pokušao da lobuje Kjosevskog koji je pročitao njegovu namjeru i spasio svoj gol.

Selektor Miljenović pohvalio je igru naše selekcije u druom poluvremenu.

- Primjetno je bilo, naročito u prvom poluvremenu, da ekipa nije uigrana jer je ovo prva utakmica u ovom sastavu. Posjed lopte nam je bio jako loš u prvom dijelu i Bosna je imala više od igre i veći broj prilika. U nastavku smo bili puno bolji, igrali smo agresivnije, igrači su bili borbeniji tako da možemo biti zadovoljni prikazanim u drugom poluvremenu. Kao produkt bolje i angažovanije igre došao je i veći broj prilika i rezultat. Dobra provjera protiv sigruno kvalitetnog protivnika i ova utakmica je pokazala da i u ovoj generaciji ima puno talentovanoih igrača. Do početka kvalifikacija ćemo imati dosta prijateljskih mečeva i turnira i siguran sam da će ovim momci imati šta da pokažu i naprave dobar rezultat, rekao je Miljenović.



Crna Gora - Bosna i Hercegovina 1:0

Podgorica - Stadion FK "Mladost".
Gledalaca: 200.

Sudija: Nikola Dabanović (Crna Gora)

Strijelac
Lalošević 58'

Žuti kartoni
Kovačević - Petrović

Crna Gora: Kordić, Bošković (Kovačević), Tučević, Baošić, Milović, Čađenović (Toskić), Pepić (Ivanović), Janković (Zvrko), Krstović (Nedović), Grbović, Karadžić (Lalošević).

Bosna i Hercegovina: Plakalo (Kjosevski), Odal (Salčin), Petrović, Imamović (Rozić), Gojković (Ćemalović), Sadiković (Šatora), Pršeš (Tandir), Handžić (Radovac), Maksimović (Šaravanja), Predragović (Musić), Marić (Savić).