Fudbaleri Sutjeske osvojili su titulu jesenjeg šampiona Telekom 1.CFL - Nikšićani su na Cetinju do nogu potukli Lovćen sa 6:1 i, zahvaljujući remiju Petrovca i Budućnosti u Baru, preuzeli čelo tabele prije odlaska na zimsku pauzu.

Tim Gage Radoičića je održao čas fudbala na "Obilića poljani". Šušnjar i Perošević su donijeli svom timu ubjedljivu prednost već do poluvremena, dok se u nastavku mreža Cetinjana tresla još četiri puta. Počasni pogodak za domaće postigao je Todorović u 63. minutu. Nikšićani su tako prekinuli seriju od četiri meča bez pobjede u gostima, ali i stigli do jesenje titule zahvaljujući poklonu Petrovca koji je na "Topolici" zaustavio aktuelnog šampiona.

Petrovac je u Baru poveo u 24. minutu preko Jovanovića, ali je Budućnost uspjela da se vrati u meč golom Nikača, sedam minuta prije kraja regularnog toka. Podgoričani su tako prekinuli seriju Budućnosti od pet vezanih pobjeda, pa će proljeće dočekati sa bodom manje od jesenjeg šampiona Sutjeske.

Trećeplasirani Rudar doživio je treći uzastopni poraz na gostovanjima - Pljevljake je na Starom aerodromu u Podgorici pobijedila Mladost sa 2:0. Podgoričani su poveli golom Tatara u 28. minutu, da bi sve nade gostiju da mogu do boda ugasio Šćepanović sa bijele tačke. Rudar će tako drugi dio šampionata dočekati sa tri boda manje od lidera, ali i tri boda više od četvrtoplasiranog Čelika, koji je spašavao bod u duelu sa Zetom.

Prvo poluvrijeme meča u Nikšiću nije donijelo velika uzbuđenja, ali je zato Zeta na startu nastavku brzo stigla do velike prednosti - Korać i Kalačević su pogodili po jednom u razmaku od jednog minuta. Čelik je uspio da smanji zaostatak golom Vukovića u 66. minutu, dok je podjelu bodova potpisao Ilić u 71. minutu utakmice.

Grbalj je kod kuće opravdao ulogu favorita protiv Jedinstva, iako je do pobjede došao mnogo teže nego što se očekivalo. Tim iz Radanovića je poveo u 14. minutu preko Đalca, ali su gosti uzvratili dva minuta prije odlaska na odmor preko Sepije. Uslijedio je veliki pritisak domaćih koji se isplatio u 87. minutu kada je Merdović donio pobjedu svom timu.

Utakmica Mogrena i Mornara, koja je bila zakazana za danas, nije odigrana pošto u Budvi nije bilo uslova za odigravanje utakmice.



Rezultati

Čelik - Zeta 2:2
Vuković 66', Ilić 71' - Korać 52', Kalačević 53'

Petrovac - Budućnost 1:1
Jovanović 24' - Nikač 83'

Mladost - Rudar 2:0
Tatar 28', Šćepanović 72' (p)

Grbalj - Jedinstvo 2:1
Đalac 14', Merdović 87' - Sepija 43'

Lovćen - Sutjeska 1:6
Todorović 63' - Šušnjar 18', Perošević 42', 53', Jovović 48', Karadžić 75', Poček 86'

Mogren - Mornar nije odigrano