Na sjednici održanoj 28.11.2012. godine u Podgorici, Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Crne Gore, FK "Buducnost" - FK "Zeta", i tri revanš utakmice četvrtfinala Kupa Crne Gore, kao i suđenje na utakmicama 16. kola Telekom 1.CFL i 16. kola Druge lige. Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa Sudijska komisija je donijela sljedeće odluke:

Kup Crne Gore

Buducnost - Zeta 2:0
Komisija je konstatovala da je sudija Nikola Dabanović pogriješio kada je u 51. minutu utakmice dosudio kazneni udarac za domaće koji je realizovan. Zbog tog propusta, kao i nekoliko sitnijih propusta u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera, njegov učinak je ocijenjen kao razočaravajuće suđenje.

Na tri revanš utakmice četvrtfinala Kupa crne Gore suđenje je bilo dobro.

Telekom 1.CFL

Budućnost - Mladost 1:0
Komisija je smanjila ocjenu kojom je kontrolor suđenja ocijenio sudiju utakmice Nikolu Vođevića sa dobro suđenje (očekivani nivo) u ocjenu neprihvatljivo suđenje. Vođević je učinio više propusta u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera. U 25. minutu je trebao da dosudi kazneni udarac za goste kada je njihov napadač sa brojem "11" sapleten na liniji kaznenog prostora domaćih. Umjesto kaznenog udarca za goste sudija je dosudio indirektan slobodan udarac za domaće i opomenuo igrača gostiju sa brojem "11". Sudija je pogriješio i u 86. minutu kada nije dosudio kazneni udarac za domaćina nakon starta igrača sa brojem "3" gostiju nad jednim igračem domaćih u sopstvenom kaznenom prostoru.

Čelik - Petrovac 0:2
Komisija je, pregledavši dva raspoloživa snimka koji prikazuju situaciju iz suprotnih uglova, konstatovala da je sudija utakmice Savo Vujović napravio jednu jasnu sudijsku grešku kada je dosudio kazneni udarac za goste u 68. minutu. Snimci nedvosmisleno pokazuju da je lopta pogodila igrača domaće ekipe sa brojem "19" u lijevu, a ne u desnu ispruženu ruku (koja nije bila u prirodnom položaju) dok se nalazio u kaznenom prostoru svog tima. Uzimajući u obzir blizinu igrača koji je uputio šut, jačinu udarca kao i prirodan položaj lijeve ruke, komisija je potvrdila ocjenu kojom je kontrolor suđenja ocijenio sudiju (ispod očekivanja sa jednom jasnom greškom).

Druga liga

Bratstvo - Ibar 3:1
Komisija je smanjila ocjenu kojom je kontrolor ocijenio sudiju Bobana Živaljevića sa ocjene dobro suđenje u ocjenu suđenje sa jednom greškom. U 70. minutu sudija Živaljević je ispravno dosudio kazneni udarac za goste, ali je umjesto da isključi igrača zbog spriječavanja rukom lopte da uđe u vrata, istoga opomenuo.

Dečić - Bar 2:0
Komisija je smanjila ocjenu kojom je kontrolor ocijenio sudiju Želimira Anđelića i njegov učinak ocijenila ocjenom suđenje sa jednom jasnom greškom. Anđelić se loše snašao u rješavanju masovne konfrontacije iz 72. minuta, te propustio da isključi jednog igrača domaće ekipe zbog nasilničkog ponašanja, kada je ošamario protivničkog igrača.