Futsal reprezentacija Crne poražena je danas u Tivtu od selekcije Bosne i Hercegovine sa 1:0. Gosti su danas bili bolji rival od "sokola", koji su u finišu utakmice propustili svoje šanse da izbjegnu poraz.

Bosna je odlično počela utakmicu i povela već u šestom minutu - Bevanda je izborio poziciju za udarac sa osam metara i sjajnim udarcem savladao Despotovića što je bilo dovoljno da riješi prvo poluvrijeme u korist svog tima. Gosti su odlično otvorili u drugo poluvrijeme i imali četiri izgledne prilike da povećaju prednost, ali je rezultat ostao nepromjenjen zahvaljujući odličnim reakcijama rezervnog golmana Boškovića.

- Utakmica je bila izuzetno borbena. Tempo je bio jak kako da se radilo o meču Lige šampiona, a ne prijateljskom duelu. Protivnik je postigao gol bez prave akcije, zahvaljujući jednom odličnom šutu i to je odlučilo utakmicu. Bilo je mnogo prilika na obje strane, i mi i oni smo pogodili okvir gola nekoliko puta, pa ni neriješen rezultat ne bi bio nezaslužen.

I Crna Gora je, s druge strane, imala nekoliko odličnih pokušaja, ali je mreža gostiju ostala netaknuta iako se okvir tresao. Najbolju šansu da kazni promašaje protivnika imao je Perović, desetak minuta prije kraja meča, kada je izašao sam pred golmana Omerbegovića, ali je čuvar mreže Bosne i Hercegovine bio uspješniji.

- Bosna je dobra ekipa, nije slučajno rangirana kao 32. selekcija svijeta. Njihovi rezultati posljednjih godina su veoma dobri, pa smo ovim utakmicama pristupili maksimalno ozbiljno. Na kraju, presudio je jedan momenat, jedan dobar udarac. Sjutra ćemo napraviti analizu današnjeg meča kako bi u četvrtak pokušali da napravimo bolji rezultat. Sve u svemu, zadovoljan sam borbenošću i zalaganjem koje smo pokazali - istakao je Ljesar.

Priliku za revanš naša selekcija će imati u četvrtak, kada će dva tima ponovo odmjeriti snage u dvorani "Župa" u Tivtu. Meč će početi u 16 časova.



Crna Gora - Bosna i Hercegovina 0:1

Tivat - Dvorana: Župa.
Gledalaca: 150.

Sudije: Amil Gerina, Veljko Bošković (Crna Gora).

Strijelac
0:1 - Bevanda 6'

Žuti kartoni
Bajović, Mugoša - Crna Gora
Bevanda - Bosna i Hercegovina

Crna Gora: Despotović, Drašković, Barović, Perović, Mugoša. Igrali još: Ćalasan, Dondić, Bajović, Vukčević, Novović, Bošković, Zeković.

Bosna i Hercegovina: Omerbegović, Mulahmetović, Lalić, Novoselac, Bevanda. Igrali još: Šunjić, Matan, Radmilović, Paprica, Kahvedžić.