Omladinska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno rezultatom 1:1 sa odgovarajućom selekcijom Kipra u posljednjem kolu kvalifikacionog tunira za Evropsko prvenstvo koji je posljednjih sedam dana igran na Kipru. U drugom meču trećeg kola selekcija Danske savladala je Finsku rezultatom 3:0.

Naši omladinci turnir su završili na posljednjem mjestu grupe 2 sa jednim osvojenim bodom iz tri meča. Plasman u narednu rundu kvalifkacija izborila je reprezentacija Danske koja je ostvarila maksimalan učinak i domaćin turnira, selekcija Kipra kojoj je za prolaz bila dovoljna po jedna pobjeda i nereiješen rezultat. Treće mjesto zauzela je reprezentacija Finske, koja je ostvarila jednu pobjedu.

Naši omladinci nisu uspjeli da u ostvare pobjedu u duelu sa domaćinom turnira i uz ubjedljivu pobjedu Danaca izbore plasman u narednu rundu takmičenja. Iak su bili bliži pobjedi od Kiprana, "sokolići" su uspjeli da uknjiže samo jedan bod.

Domaćin je dobro krenuo i već u 14. minutu došao do prednosti preko Antoniua, koju su u 69. minutu mogli da dupliraju ali je udarac Andreua sa bijele tačke zaustavio golman Ilija Đurović.

Ofanziva i upornost isplatila se našim omladincima koji su osam minuta prije kraja susreta pogotkom Žarka Grbovića uspjeli da poravnaju rezultat. U samom finišu veliku priliku da obezbijede pobjedu četi Aleksandra Miljenovića propustili su da realizuju Karadžić i Kopitović.

Nakon meča selektor Miljenović istakao je da je našim omladincima nedostajalo sportske sreće tokom turnira na Kipru.

- Nevjerovatno koliko nas je pehova pratilo na ovom turniru... Došli smo bez četiri standardna igrača da bi u današnjem meču nastupili i bez Boljevića koji je povrijeđen i Lagatora koji je dobio crveni karton u prethodnom susretu. To je svkako bio veliki hednikep za nas. Ponovo smo u meč ušli praktično sa golom minusa jer smo dozvolili protivniku da nakon individualne greške dođe do vodeđeg pogotka. Kasnije smo uspostavili ravnotežu, imali inicijativu, veći broj udraca ka golu protivnika... Postigli smo i gol ali nakon izjednačenja nismo uspjeli da iskoristimo dvije prilike i upišemo pobjedu. Kada se na kraju sve sabere ispostavlja se da nam je nedostajalo malo sportske sreće, pogotovo u meču sa Danskom, da ostvarimo bolji rezultat i izborimo plasman u narednu rundu kvalifikacija, rekao je selektor Miljenović.



Kipar - Crna Gora 1:1

Papos - Stadion Papikos.

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Strijelci
Antoniu 14' - Grbović 82'

Žuti kartoni
A. Kirjaku - Đurović, Kopitović, Racković

Kipar: Panai, Demistokleus, Konstantinu, A. Kirjaku, Samutis, Loizides (A. Panajotiu), K. Kirjaku (Neofitu), Andreu, Mavrakis (S. Panajotiu), Mihalides, Antoniu.

Crna Gora: Đurović, Sekulić, Janković, Kopitović, Vujačić, Hočko, Karadžić, Janjušević (Jeknić), Racković (Raspopović), Jovović, Pavićević (Grbović).