Disciplinska komisija Svjetske fudbalske asocijacije, na sjednici održanoj u sjedištu Fife u Cirihu, donijela je odluku da kazni Fudbalski savez Crne Gore sa 25.000 švajcarskih franaka zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici Crna Gora - Poljska, odigranoj 7. septembra 2012. godine u okviru kvalifikacija za SP 2014. godine.

Komesar utakmice prijavio je disciplinskoj komisiji nekoliko incidenata od kojih je najteži bio sukob navijača i policije koji se prije početka utakmice dogodio u sektoru "B" južne tribine Gradskog stadiona. Tom prilikom navijači su bacali limenke i slične predmete na policiju, koja je nakon pet minuta stavila situaciju pod kontrolu. Komesar je naveo da su domaći navijači u nekoliko navrata tokom utakmice bacali pirotehnička sredstva (petarde), od kojih je jedna petarda u osmom minutu igre pala veoma blizu gostujućeg golmana zbog čega je utakmica bila nakratko prekinuta.

Disciplinska komisija je upozorila FSCG da se incidenti ove vrste, naročito na utakmicama kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo, ne smiju ponoviti, jer će u tom slučaju preduzeti mnogo strožije disciplinske mjere poput oduzimanja bodova ili eliminacije nacionalnog tima iz tekućeg takmičenja.

Fudbalski savez Crne Gore obavezan je da plati i 2.000 CHF na ime troškova zasjedanja Disciplinske komisije Fife.