Fudbaleri Budućnosti savladali su Mladost u gradskom derbiju i zahvaljujući porazu Sutjeske u Golubovcima preuzeli čelo tabele crnogorskog šampionata nakon 16 odigranih kola. Aktuelni šampion je do pobjede stigao tek nakon isteka regularnog toka, u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Bošković iskoristio jedanaesterac koji je sam izborio i doveo svoj tim na korak od titule jesenjeg prvaka.

Sutjeska je u Golubovce stigla kao lider, ali bez nekoliko povrijeđenih igrača uključujući i prvog strijelca ekipe Šušnjara. Zeta je to znala da iskoristi i zahvaljujući golu Koraća u 16. minutu dođe do važne pobjede u borbi za opstanak, iako je od 58. minuta igrala bez isključenog Novovića.

Poraz Nikšićana iskoristio je i Rudar koji je kod kuće savladao Mogren i preuzeo drugo mjesto zahvaljujući boljoj gol razlici od Sutjeske. Meč pod Golubinjom odlučio je Brnović koje je zatresao mrežu Budvana u 29. minutu utakmice. Minimalnu pobjedu upisao je i Mornar koji je kod kuće savladao Grbalj zahvaljujući golu Gačevića u 55. minutu.

Najveće iznenađenje kola napravio je Petrovac koji je u gostima savladao Čelik sa 2:0. Junak meča bio je Đukić koji je dva puta tresao mrežu Nikšićana - prvi put iz penala u 69. minutu, a zatim i iz igre četiri minuta kasnije.

Najveću pobjedu ostvarilo je Jedinstvo koje je kod kuće savladalo Lovćen sa 4:0. Zanimljivo je da su sva četiri gola stigla u razmaku od šest minuta - Sepi je pogodio u 63, 64. i 69. minutu za het-trik, a u listu strijelaca upisao se i Boričić u 68. minutu.



Rezultati

Zeta - Sutjeska 1:0
Korać 16'

Jedinstvo - Lovćen 4:0
Sepi 63', 64', 69', Boričić 68'

Mornar - Grbalj 1:0
Gačević 55'

Rudar - Mogren 1:0
Brnović 29'

Budućnost - Mladost 1:0
Bošković 90+1' (p)

Čelik - Petrovac 0:2
Đukić 69' (p), 73'