Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom meču kvalifikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo koji se igra na kipru od selekcije Danske rezultatom 3:2.

Naši omladinci imali su tri boda u džepu sve do posljednja tri minuta utakmice, kada su Danci sa dva pogotka uspjeli da preokrenu rezultat i ovjere plasman u elitnu rundu takmičenja. Četa Aleksandra Miljenovića i dalje ima šanse za plasman u narednu rundu kvalifikacija, ali će pored ubjedljive pobjede u utakmici posljednjeg kola sa selekcijom Kipra, biti potrebna i pobjeda Danske u duelu sa Fincima.  

U drugom meču grupe 2, selekcija Kipra savladala je Finsku rezultatom 1:0 što ih ostavlja u igri za plasman u elitnu rundu. 

Naši omladinci odigrali su veoma dobar meč, ikao su već od prvog minuta bili primorani da jure rezultat pošto je Poulsen u prvom minutu pogodio metu i donio prednost Dancima. "Sokoli" su nakon desetak minuta uspjeli da se konsoliduju i dođu do igre, pa su Danci sve do finiša susreta bili u podređenom položaju. 

Izjednačenje je stiglo u 32. minutu kada se još jedan igrač Danske upisao u strijelce - kapiten "vikinga" Lars Kristijansen je pogodio sopstvenu mrežu nakon udarca Boljevića. 

Start drugog dijela obilježilo je isključenje kapitena Danske Kristijansena, nakon čega su Miljenovićevi izabranici krenuli u veliku ofanzivu koja je rezultirala pogotkom Pavićevića u 77. minutu susreta. Ipak, već u narednom napadu Lagator je zbog oštrog starta na sredini terena zaradio drugi žuti karton, pa su ekipe ponovo bile brojčano jednake. 

Posljednja tri minuta susreta donijal su novi preokret, ovog puta u režiji Danaca koji su do izjednačenja došlo nakon indirekta koji je sudija Jemini dosudio zbog zadržavanja lopte više od šest sekundi od strane golmana Delibašića. Samo dva minuta nakon podotka Hejberga, drugim pogotkom na meču Poulsen je postavio konačan rezultat susreta.

Nakon meča selektor Miljenović istakao je da su Danci danas upisali pobjedu iako nisu bili bolji od naše selekcije.

- Veoma čudan meč, pun preokreta., može se reči šokantan. Danci su u prvom napadu postigli gol nakon čega nam je trebalo desetak minuta da dođemo do svoje igre. Uspjeli smo da nametnemo svoj tempo i Danci su bili u potpuno podređenom položaju. Imalo smo veći posjed lopte, veći broj udaraca na gol, veći broj izglednih prilika, Iskoristil smo brojčanu prednost na terenu i preokrenuli rezultat, ali smo u više nego čudnom finišu izgubili tri boda. Danska je izjednačila nakon nesmotrenosti i zadržavanja lopte duže od šest sekundi od strane golmana u kaznenom prostoru, što je bio veliki šok za naše igrače, koji su Danci iskoristili u postigli i trećo pogodak. Ipak, ako je pobjeda Finske u prvom kolu bila potpuno zaslužena, smatram da su Danci danas do pobjede došli iako nisu bili bolja ekipa,. Momci su dali sve od sebe, igrali veoma požrtvovano i danas su bili bolji od rivala. Ostaje nam da u posljednjem kolu u duelu sa selekcijom Kipra pokušamo da izbrimo plasman u narednu rundu takmičenja, iako konačan plasman na tabeli ne zavisi samo od nas, rekao je Miljenović.

Posljednji meč na turniru naša selekcija igra u ponedjeljak od 13.45 protiv selekcije Kipra. U drugom meču grupe snage će u istom terminu odmjeriti Danska i Finska. 


Crna Gora - Danska 2:3

 

Papios - Stadion Papiakos.

Sudija: Lorenc Jemini (Albanija)

Strijelci
L. Kristijansen (a.g.) 32', Pavićević 77' - Poulsen 1', 89', Hojbjerg 87'

Žuti kartoni
Sekulić - Durmisi, Hojbjerg

Crveni kartoni
Lagator - L. Kristijansen

Crna Gora: Delibašić, Racković, Sekulić, Kopitović, Vujačić, Hočko, Lagator, Jovović, Boljević (Janjušević), Grbović (Pavićević), Karadžić.

Danska: Korč, Akvist, P. Jensen, Durmisi, Nilsen, Olsen, Hojbjerg, Poulsen, Andersen (Zohore), Lindberg (M. Matijasen), L. Kristijanesn.



Tabela

1. Danska 2 2 0 0 6
2. Finska 2 1 0 1 3
3. Kipar 2 1 0 1 3
4. Crna Gora  2 0 0 2 0