Na sjednici održanoj dana 21.11.2012. godine Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na tri utakmice prve runde četvrtfinala Kupa Crne Gore, na utakmicama 14. i 15. kola Telekom 1.CFL, kao i suđenje na utakmicama 14. i 15. kola Druge lige, te na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa donijela sljedeće odluke:

Kup Crne Gore

Čelik-Lovćen 2:0

Komisija je potvrdila ocjenu kojom je kontrolor ocijenio sudiju utakmice Miraša Cerovića (suđenje sa jednom jasnom greškom).

Na ostalim utakmicama suđenje je bilo dobro.

Telekom 1.CFL

Zeta-Jedinstvo 2:1
(14. kolo)
Komisija je potvrdila ocjene kojima je kontrolor ocijenio sudiju Milovana Milačića i prvog pomoćnog sudiju Đorđija Ražnatovića. Tako je učinak Milačića ocijenjen kao zadovoljavajući (ispravno je u 16. minutu isključio igrača sa brojem "5" domaćina koji je sapleo napadača koji se nalazio u očiglednoj prilici za postizanje pogotka, a bio je u pravu i u 76. minutu kada je dosudio kazneni udarac za domaće i opomenuo igrača sa brojem "4" gostujuće ekipe). Učinak prvog pomoćnika Ražnatovića ocijenjen je kao neprihvatljiv jer je u 74. minutu signalizirao nepostojeći ofsajd i poništio regularan pogodak gostujuće ekipe čime je uticao na ishod utakmice.

Lovćen-Mornar 1:2 (15. kolo)
Komisija je potrdila ocjenu kojom je kontrolor suđenja ocijenio prvog pomoćnog sudiju Jovicu Tatara (neprihvatljivo suđenje). Pomoćni sudija Tatar je pogriješio u 35. minutu kada je igrač gostiju, koji se nalazio u ofsajd položaju, udario loptu koju je nakon toga njegov saigrač poslao u vrata. Umjesto da signalizira ofsajd poziciju on je priznao pogodak gostujuće ekipe čime je uticao na ishod utakmice.

Sutjeska-Jedinstvo 3:0 (15. kolo)
Komisija je smanjila ocjene kojima je kontrolor suđenja ocijenio sudiju utakmice Miloša Boškovića i prvog pomoćnog sudiju Milutina Đukića sa dobro suđenje u ocjenu suđenje sa jednom jasnom greškom. Na osnovu video zapisa komisija je utvrdila da su oni propustili da isključe jednog igrača domaće ekipe koji je u 23. minutu, u blizini uzdužne linije, rukom udario protivničkog igrača u predjelu glave dok je lopta bila u igri. Ovaj igrač je morao da bude isključen zbog nasilničkog ponašanja.

Na ostalim utakmicama 14. i 15. kola suđenje je bilo dobro.

Druga liga

Bratstvo-Bokelj 1:0 (14. kolo)
Komisija je na osnovu video snimka utvrdila da je drugi pomoćni sudija Veselin Đuranović u 72. minutu pogrešno signalizirao ofsajd poziciju od strane napadača gostiju i poništio regularan pogodak gostujućeg tima. Zbog toga mu je smanjena ocjena kojom ga je ocijenio kontrolor suđenja, pa je njegov učinak ocijenjen kao neprihvatljiv jer je uticao na ishod utakmice.

Suđenje na ostalim utakmicama 14. i 15. kola je ocijenjeno kao dobro.