Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom meču kvalifikacionog tunrnira za Evropsko prvenstvo koji se igra na Kipru od selekcije Finske rezultatom 2:0. Meč odigran u Paposu riješen je u prvom dijelu kada su Finci postigli oba pogotka. 

Naši omladinci nisu uspjeli da na pravi način započnu kvalifikacije na Kipru. U duelu sa raspoloženom i jakom reprezentacijom Finske izabranici Aleksandra Miljenovića nisu uspjeli da dođu do pozitivnog rezultata. Naši omladinci imali su veći posjed lopte i broj udaraca na gol, ali su Finci bili konkretni i u dva navrata matirali našeg golmana.

Finska je do prednosti došla u 14. minutu igre preko Rahimija koji je fenomenalnim udarcem sa 15-tak metara matirao Delibašića. Prednost Finaca duplirao je Klling koji je raspalio po lopti sa preko 30 metara i uz lošu intervenciju našeg golmana uspio da se upiše u strijelce.

Nakon meča selektor Miljenović istakao je da je Finska upisala zasluženu pobjedu.

- Prvo poluvrijeme odigrali smo veoma loše i poslije individualnih grešaka Finska je došla do dva gola prednosti. Malo je šta štimalo u našoj igri... Reagovali smo u drugom poluvremenu, odigrali mnogo bolje i stvorili nekoliko prilika ali nažalost nismo uspjeli da postignemo pogodak. Sve u svemu, prema danas prikazanom Finci bili bolji i upisali su zasluženu pobjedu, rekao je Miljenović.

Naredni duel naša selekcija igra sa Danskom u petak. Selektor "sokolića" očekuje da će naša selekcija odigrati dobar meč sa najboljom selekcijom u grupi.

- Protivnik u narednom kolu nam je selekcija Danske koja je po mom mišljenju najkompletnija ekipa u grupi. Očekuje nas težak meč, pogotovo jer nam je teško pao poraz u današnjem susretu. Nadam se da ćemo se na pravi način pripreminiti i pružiti dobru igru u duelu sa Dancima koja bi nam donijela dobar rezultat kako bi ostali u igri za plasman u narednu rundu, rekao je selektor Miljenović.

U drugom meču prvog gola Danska je savladala Kipar rezultatom 3:1.



Finska - Crna Gora 2:0

Papos - Stadion Papiakos.
 
Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Strijelci
Rahimi 14', Kling 33'

Žuti kartoni
Aspregen - Jovović

Finska: Kolar, Kamara, Raniklo, Ojala, Klinga, Brečel, Aspregen (od 66. Nurmos), Rahimi (od 78. Skorab), Grenros, O' Šaugnesi, Altonen.

Crna Gora: Delibašić, Raspopović, Sekulić, Kopitović, Vujačić, Hočko (od 46. Grbović), Jeknić, Janjušević, Jovović, Karadžić (od 46. Pavićević), Boljević.