Fudbaleri Mladosti, Čelika i Grblja plasirali su se u polufinale Kupa Crne Gore dok je ekipa Budućnosti u prvom meču četvrtfinala savladala Zetu. 

Mladost je na Starom aerodromu uspjela da odoli naletima Petrovca i izbori plasman u narednu rundu najmasovnijeg takmičenja. Izabranici Miodraga Vukotića došli su do prednosti u posljednjem minutu provg dijela preko u Šćepanovića koji je pogodio metu sa bijele tačke. Nastavk je donio bolju igru i ofanzivu Petrovčana koja je rezultirala pogotkom i promašenom najstrožijom kaznom. Oba puta u glavnoj ulozi bio je Ivan Jablan - napadač gostiju u 52. mimutu nije realizovao najstrožiju kaznu, da bi u 83. minutu pogotkom iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat susreta.

Plasman u polufinala najmasovnijeg takmičenja izborio je i Čelik koji je na revanš Lovćenu došao sa velika dva gola prednosti iz prvog meča. Nikšićani su bili blizu pobjede i na Cetinju ali je Kaluđerović tri minuta prije kraja susreta anulirao prednost do koje su gosti došli pogotkom Koleva u 31. minutu susreta.

Dalje ide i ekipa Grblja koja je nakon minimalne pobjede u prvom meču odigrala neriješeno, rezultatom 1:1 sa ekipom Mornara. Tim iz Radanovića samo je minut dijelio od nove pobjede i utakmice bez primljenog gola ali je Bogdan Bogdanović u 89. minutu donio izjednačenje svom timu. Prethodno je Nemanja Nikolić u 56. minutu postigao jedini pogodak za goste.

Budućnost je u prvom meču četvrtfinala pred svojim navijčaima savladala ekipu Zetu rezultatom 2:0. "Plavo-bijeli" su tako stekli veliku prednost pred revanš koji je na programu za sedam dana. Aktuelni šampion je do pobjede došao golovima Admira Adrovića u 39. minutu i Dragana Boškovića koji je mrežu Radovića zatresao udarcem sa bijele tačke u 52. minutu susreta.

Rezultati
Mornar - GRBALJ 1:1 (prvi meč 0:1)
Bogdanović 89' - N. Nikolić 56'
MLADOST - Petrovac 1:1 (prvi meč 1:0)
Šćepanović (p) 45' - Jablan 83'
Lovćen - ČELIK 1:1 (prvi meč 0:2)
Kaluđerović 87' - Kolev 31'

Budućnost - Zeta 2:0 (revanš meč 28.11.2012.)
Adrović 39', Bošković (p) 52'