Fudbaleri Grblja su potvrdili fantastičnu formu ubjedljivom pobjedom nad Rudarom - tim iz Pljevlja u Radanoviće je stigao kao lider šampionata, a ispraćen je sa četiri gola u mreži.

Seriju golova otvorio je golman "trikolora" Mileta Radulović iz penala koji je izborio Nikolić nakon pola sata igre, dok je Đalac pet minuta kasnije udvostručio prednost svog tima na asistenciju raspoloženog Nikolića. Debakl Rudara najavio je Merdović u 55. minutu, da bi poker golova tima iz Radanovića zaokružio Nikolić sa bijele tačke u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Poraz Rudara iskoristila je Sujteska koja je sa ubjedljivih 3:0 protiv Jedinstva preuzela čelo tabele. Nikšićani su bez problema izašli na kraj sa Bjelopoljcima - Jovović je načeo goste u 31. minutu, da bi u drugom poluvremenu posao dovršili Ćuković i Nikolić.

Doskorašnji lider gleda u leđa i fudbalerima Budućnosti koji su u derbiju kola u Budvi savladali Mogren sa 2:1. Meč na "Lugovima" otvorio je Bošković prekrasnim golom iz slobodnog udarca, ali je domaćina u igru vratio mladi Pržica u 58. minutu. Ipak, samo tri minuta kasnije Adrović je sa dva koraka glavom postigao svoj deseti gol u prvenstvu i ovjerio četvrti uzatopni trijumf svog tima.

Čelik je u gostima savladao ekipu Mladosti sa 1:0, a gol odluke na Starom aerodromu postigao je Bulajić sedam minuta prije kraja utakmice.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak upisao je Mornar koji je na Cetinju savladao Lovćen. Domaćin je poveo u 29. minutu golom Sjekloće, ali su Barani uzvratili samo pet minuta kasnije preko Radovanovića. Gosti su od 60. minuta imali igrača više pošto je Draganić dobio drugi žuti karton, a brojčanu prednost krunisali su u trećem minutu sudijske nadoknade kada je pogodio Marković.


Rezultati

Mladost - Čelik 0:1
Bulajić 83'

Mogren - Budućnost 1:2
Pržica 58' - Bošković 17', Adrović 61'

Grbalj - Rudar 4:0
Radulović 30' (p), Đalac 35', Merdović 55', Nikolić 90+4' (p)

Lovćen - Mornar 1:2
Sjekloća 29' - Radovanović 34', Marković 90+3'

Sutjeska - Jedinstvo 3:0
Jovović 31', Ćuković 50', B.Nikolić 67'

Petrovac - Zeta (14.00)