Nakon pobjede nad San Marinom, pete na posljednjih sedam utakmica, selektor Branko Brnović je priznao da je zadovoljan rezultatom, ali i zalaganjem koje su njegovi igrači pokazali protiv najslabije selekcije u grupi.

- Meč se može podijeliti na dva poluvremena - vrlo dobro prvo poluvrijeme i drugo u kojem smo malo pali. Neki igrači su se čuvali, Savić se povrijedio, dok sam Bašu morao da zamijenim jer u petak igra utakmicu sa svoj Lil. Sve u svemu zadovoljan sam onim što sam vidio. Na prvom mjestu ćemo ostati do marta, a nadam se i duže - rekao je Brnović na konferenciji za novinare poslije utakmice sa San Marinom.

Selektor je pohvalio i igru Simona Vukčevića, koji je na večerašnjoj utakmici nosio kapitensku traku, a osvrnuo se i na učinak debitanata.

- Ako Simon bude igrao u kontinuitetu u svojoj ekipi, a nadam se da hoće, siguran sam da će pokazati sav svoj kvalitet, koji toliko dugo čekamo. Danas nije odigrao loše, žao mi je samo što nije postigao gol, jer bi mu mnogo značio. Zadovoljan sam njegovim kretanjem, ali mislim da on može mnogo bolje. Takođe, žao mi je i što Igumanović nije postigao gol. Ja volim da ,kada neko debituje, to uradi na pravi način. Sve u svemu mislim da smo svi zaslužili pohvale za ono što smo uradili do danas. Sada igrači treba da se opuste i proslave prvo mjesto, jer su to zaslužili - smatra Brnović.

Naš selektor se zahvalio našim navijačima na velikoj podršci koju su igrači dobili sa tribina. Iako se utakmica igrala u kasnim popodnevnim satima, na radni dan i protiv protivnika sa skromnim rejtingom, na Gradskom stadionu pod Goricom večeras se smjestilo preko sedam hiljada navijača.

- Hvala navijačima. Mislim da su im to igrači vratili na pravi nači u prvom poluvremenu. Malo sam se plašio reakcije u nastavku, jer su igrači bili umorni i zasićeni, ali je sve bilo odlično do samog kraja. Čekali smo taj treći gol, a onda sam i ja sjeo i odmorio - rekao je naš selektor.

Crna Gora je tako zaokružila 2012. godinu sa izuzetnim bilansom od pet pobjeda i dva remija, bez izgubljene utakmice. "Hrabri sokoli" će "zimovati" na prvom mjestu grupe H do martovskih utakmica, sa dva boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Englesku.