Reprezentacija Crne Gore uspješno je odradila i posljednju utakmicu u ovoj kalendarskoj godini - naš tim je savladao San Marino sa rutinskih 3:0 i osigurao prvo mjesto u grupi H makar do marta naredne godine. Pored sjajnog rejtinga, naš tim je ostvario još jedan hvale vrijedan podvig tako što je završio aktuelnu kalendarsku godinu bez poraza, sa pet pobjeda i dva remija.

Kao što je selektor Branko Brnović i najavio, naš tim je od starta pritisnuo protivnika na njegovu polovinu, te je kroz presing i organizovane napade sa oba boka lomio otpor gostujućeg "bunkera". Odbrana gostiju prvi put je kapitulirala u 14. minutu kada su Volkov i Kasalica izveli sjajan dupli pas, nakon čega je naš bek uputio oštar centaršut koji je Delibašić sproveo u nebranjeni dio mreže. Napadač Rajo Valjekana je 15-ak minuta kasnije stigao i do šestog gola u reprezentativnom dresu, nakon što mu je Novaković odlično spustio loptu glavom nakon kornera koji je izveo kapiten Vukčević.



Na poluvremenu je selektor Brnović u igru uveo mladog Đorđevića umjesto povrijeđenog Savića i vratio Novakovića u posljednju liniju, ali to nije prominjenilo sliku na terenu gdje su "sokoli" dominirali u posjedu lopte i dobrim prilikama. Sanmarinezi su treći, posljednji put za večeras, vadili loptu iz mreže u 68. minutu kada je vezista Đorđević špicom kopačke ubacio u mrežu loptu nakon dodavanja Đorđevića. Brnović je nakon trećeg gola ubacio u igru dva debitanta - Kecojević je zamijenio Bašu, dok je Igumanović ušao u igru mjesto Kasalice. Do kraja meča preko sedam hiljada navijača aplauzima je nagradilo pokušaje Delibašića i Igumanovića koji su završili na stativi, ali i nekoliko dobrih udaraca Vukčevića koji su bili zamalo neprecizni.

Na kraju publika je ispratila oba tima velikim aplauzom i zadovoljno napustila stadion, ponosna na sjajan rezultat koji su "hrabri sokoli" ostvarili u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Jer do narednog okupljanja i utakmica sa Moldavijom u Kišinjevu i Engleskom u Podgorici, ime Crne Gore biće ispisano na prvom mjestu tabele grupe H, sa dva boda viška u odnosu na moćni "gordi Albion".



Crna Gora - San Marino 3:0 (2:0)

Podgorica - Gradski stadion.
Gledalaca: 7.158.

Sudija: Sandor Ando-Sabo (Mađarska).

Strijelci
1:0 - Delibašić 14'
2:0 - Delibašić 31'
3:0 - Zverotić 68'

Žuti kartoni
Novaković 26'  - Crna Gora
Bolini 39', Benedetini 47', Alesandro Dela Vale 54'- San Marino

Crna Gora: Božović, Pavićević, Baša (od 71. Kecojević), Savić (od 46. Đorđević), Volkov, Zverotić, Novaković, Vukčević, Bećiraj, Kasalica (od 77. Igumanović), Delibašić.

San Marino: Simonćini, Palaci, Vanući, Benedetini (od 83. Aleks Dela Vale), Alesandro Dela Vale, Bolini, Ćibeli (od 89. Gasperoni), Kopini, Ćervelini, Rinaldi, Vitaoli (od 74. Buskarini).