Reprezentativci Crne Gore imali su večeras lijepo društvo uoči treninga - u Trening centru FSCG na Starom aerodromu našu najbolju selekciju posjetili su štićenici osam crnogorskih domova za djecu sa posebnim potrebama , koji su imali priliku da porazgovaraju sa svojim idolima. Naši igrači su uručili svojim navijačima navijačke šalove i druge poklone i napravili nekoliko zajedničkih fotografija. Inicijativu za ovu akciju dala je Grasruts kancelarija FSCG, koja od svog postojanja podstiče inkluziju ove djece kroz fudbalsku igru.

Najveći broj djece želio je da se slika sa Stefanom Savićem, koji će u srijedu predvoditi odbranu Crne Gore u duelu sa San Marinom. Bez obzira što naša selekcija u duel ulazi kao apsolutni favorit, naš internacionalac podsjeća da "sokoli" ne smiju dozvoliti sebi luksuz da potcijene narednog protivnika.

- Imate dosta primjera iz kojih možete vidjeti da danas svaka reprezentacija igra fudbal. Ne smijemo da se opustimo protiv ekipe San Marina. Ali, kvalitet i iskustvo je na našoj strani. Moramo biti maksimalno ozbiljni i koncentrisani, i ne smijemo propuštiti ovakvu priliku da godinu završimo na najbolji mogući način. Sjajno smo počeli kvalifikacije, ova situacija me dosta podsjeća na posljednje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Duel sa San Marinom je idealna prilika da zauzmemo prvu poziciju i da se polako pripremamo za dvije odlučujuće utakmice sa Moldavijom i Engleskom u martu naredne godine. U ta dva duela pokušaćemo da učvrstimo našu poziciju na tabeli - smatra Savić.



Iako Crna Gora neće imati na raspolaganju veliki broj standardnih prvotimaca, Savić smatra da igrači koji su pozvani imaju kvalitet da pobjedom završe sjajnu godinu.

- Nedostaje nam 6-7 standardnih igrača, a selektor je pozvao nekoliko igrača iz domaće lige i zaista mi je drago zbog toga. Vjerujem da će pokazati da se i na njih može računati. Ovo je dobra prilika za njih, ali i za nas da se još malo uigramo i spremni dočekamo odlučujuće utakmice. Nama je cilj jedno od prva dva mjesta. Gajimo ambicije da se nađemo na završnici Svjetskog prvenstva, ali moramo biti strpljivi, ići meč po meč. Potrebno je i malo sreće, ali i nju treba zaslužiti - rekao je naš štoper.

U odsustvu Vučinić i Jovetića mjestu u napadu nada se i ofanzivni vezista Zenita Luka Đorđević. Mladi napadač, koji je otvorio seriju golova u Seravaleu, smatra da "hrabri sokoli" moraju opravdati ulogu favorita bez obzira na to ko će početi utakmicu.

- Naš cilj je samo pobjeda. Sve osim ubjedljivog trijumfa bio bi neuspjeh. Nema nekoliko standardnih igrača, ali nekoliko novih je tu i mislim da je svako od nas spreman da da sto posto svojih mogućnosti. Uz pomoć publike treba da priredimo jedan spektakl i dobijemo San Marino za dosta golova razlike kako bi u novu godinu ušli još jači. Nadam se minutaži, ali najvažnije je da dobijemo utakmicu. Ubjeđen sam da će, ko god bude igrao, dati maksimum i da se pobjeda na dovodi u pitanje - smatra Đorđevič.

Selektor Branko Brnović večeras je na raspolaganju imao gotovo kompletan tim - nedostajao je samo vezista Peković, dok Nemanja Nikolić nije trenirao zbog lakše povrede. Očekuje se da će sjutrašnji trening, koji će početi u 15.30 časova u Trening kampu FSCG, naša selekcija odraditi u punom sastavu. Selektor Brnović će sjutra u 11 časova u društvu kapitena, razgovarati sa novinarima u pres sali Gradskog stadiona pod Goricom, nakon čega će FSCG i pivara "Trebjesa" informisati predstavnike medija o nastavku poslovne saradnje.

Ekipa San Marina doputovaće u Podgoricu u ranim popodnevnim časovima, a jedini trening odradiće u 18 časova u Trening kampu FSCG na Starom aerodromu.