„A“ reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za utakmicu sa San Marinom koja se igra u kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. „Hrabri sokoli“ okupili su se u nedjelju i odradili prvi trening u svojoj bazi na Starom aerodromu.

Selektor Brnović na prvom treningu imao je na raspolaganju samo šest igrača – Novakovića, Pavićevića, Bećiraja, debitante Miloša Krkotića i Blaža Igumanovića, kao i Aleksandra Boljevića koji je naknadno pozvan za utakmicu sa San Marinom. Selektor „hrabrih sokola“ za duel sa Sanmarinezima neće moći da računa na Stevana Jovetića, Nikolu Drinčića i Vladimira Božovića. Dolazak ostalih reprezentativaca očekuje se u toku sjutrašnjeg dana.

Desni bek naše selekcije Savo Pavićević ističe da je pristup utakmici sa San Marinom maksimalno ozbiljan.

- Utakmicu sa San Marinom treba da shvatimo maksimalno ozbiljno, bez obzira što se radi o slabijem protivniku. Imamo problema sa povredama ali imamo kvaliteta da im se suprostavimo i ostvarimo pobjedu i pripremaćemo se maksimalno ozbiljno, kao da za protivnika imamo Englesku. Ulazimo sa sto odsto svojih mogućnosti i idemo na pobjedu.- Ove kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo igramo kvalitetnije, prije svega jer smo iskusniji i zreliji. Imamo kvalitet i šansu da godinu završimo na prvom mjestu, što je svakako veliki uspjeh i pravi način da se završi prva polovina kvalifikacija, rekao je Savo Pavićević.

Blažo Igumanović je po prvi put među „hrabrim sokolima“. Defanzivac Rudara ističe da je velika čast biti dio najbolje crnogorske selekcije.

- Svakom igraču je želja da bude pozvan u reprezentaciju i drago mi je da sam svojim igrama skrenuo pažnju na sebe. Čast mi je što sam dio ove ekipe, što imam priliku da treniram sa ovim momcima. Na papiru smo veliki favorit uoči utakmice sa San Marinom ali danas nema lakih protivnika i unaprijed dobijenih utakmica. Međutim, ovi momci su iskusni i siguran sam da će ući u meč maksimalno ozbiljno, kao da za protivnika imaju Englesku. Ne treba da ih potcjenjujemo već da odigramo kako umijemo i upišemo nova tri boda, rekao je Igumanović.

Naredni trening reprezentacije je u ponedjeljak, 12. novembra na glavnom terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 17.30 časova. Brifing za predstavnike medija održaće se u 17.00 časova.