Trka za titulu jesenjeg prvaka Telekom 1.CFL postaje sve uzbudljivija - fudbaleri Budućnosti su u gostima pobijedili Lovćen i izjednačili se po broju bodova sa Čelikom koji je danas poražen u Grblju. Dva tima sada imaju po 24 boda, dva manje od lidera Rudara i jedan manje od drugoplasirane Sutjeske, timova koji će sjutra u Nikšiću odigrati dervi 13. kola.

Budućnost je meč prelomila u uvodnih deset minuta - Peković je donio prednost gostima u drugom minutu, dok je Adrović duplirao prednost šest minuta kasnije. Lovćen je uspio da uzvrati golom bivšeg igrača Podgoričana Đurišića iz penala u 68. minutu, ali nije ima snage da stigne do izjednačenja.

Grbalj je još jednom pokazao da je jedna od najtvrđih ekipa u Telekom 1.CFL, što je na svojoj koži osjetio i Čelik. Tim iz Radanovića je slavio golovima Matića u 46. i Jankovića u 86. minutu, a uz to je nastavio impresivnu seriju od devet utakmica bez primljenog gola.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak upisao je Mornar koji je u gostima savladao Jedinstvo sa 3:1 i preuzeo deseto mjesto od Lovćena. Junak pobjede u Bijelom Polju bio je Ćulafić, koji je pogodio u 74. i 80. minutu, a gol domaćina pogodio je i Vojvodić u 78. minutu. Domaćinu je slaba utjeha što je do posljednjih četvrt časa vodio golom Boričića.

Ubjedljivu pobjedu upisao je i Mogren koji je kod kuće savladao Petrovac sa 3:1. Golove za Budvane postigli su Brnović, Vujović i Božović, a gostima nisu pomogla ni dva penala koja su dosuđena u njihovu korist da učine meč rezultatski neizvjesnijim. Prvi penal je iskoristio Jablan u 54. minutu, dok je Jovanović šest minuta kasnije bio manje uspješan.

Zeta je nastavila seriju bez pobjede koja sada broji sedam utakmica, iako je vodila od 57. minuta na Starom aerodromu golom Orlandića. Mladost je, međutim, uspjela da izjednači devet minuta prije kraja golom Mandića, čime je ponovo gurnula tim iz Golubovaca na dno tabele.



Rezultati

Mladost - Zeta 1:1
Mandić 81' - Orlandić 57'

Mogren - Petrovac 3:1
Brnović 14', Vujović 55', Božović 86' - Jablan 58' (p)

Grbalj - Čelik 2:0
Matić 46', Janković 86'

Lovćen - Budućnost 1:2
Đurišić 68' (p) - Peković 2', Adrović 8'

Jedinstvo - Mornar 1:3
Boričić 54' - Ćulafić 74', 80', Vojvodić 78'

Nedjelja

Sutjeska - Rudar (13.00 h)