Na sjednici održanoj dana 31.10.2012. godine Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na revanš utakmicama osmine finala Kupa Crne Gore, na utakmicama 12. kola Telekom 1.CFL, kao i suđenje na utakmicama 12. kola Druge lige, te na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa donijela sljedeće zaključke:

Kup Crne Gore

Lovćen-Igalo 5:0
Komisija je suđenje sudije utakmice Milovana Milačića ocijenila kao razočaravajuće jer je učinio dvije jasne greške. U 24. minutu je priznao pogodak domaće ekipe iako je pogotku prethodio prekršaj nad vratarem gostiju koji se desio u prostoru vrata. Milačić je pogriješio i u 80. minutu kada je dosudio kazneni udarac za goste (koji nije realizovan), a prekršaj se desio van kaznenog prostora domaćih.
Na ostalim utakmicama suđenje je bilo dobro.

Telekom 1.CFL

Budućnost-Sutjeska 2:0
Komisija je potvrdila ocjenu kojom je kontrolor suđenja ocijenio sudiju utakmice Miletu Šćepanovića (zadovoljavajuće suđenje), zbog ispravno donešenih najbitnijih odluka. Snimak pokazuje da je Šćepanović  ispravno dosudio kazneni udarac za domaćine u 59. minutu. Na nabačenu loptu u kazneni prostor gostiju, krenuo je  vratar gostujućeg tima i boksovao loptu koju butinom prima igrač sa brojem "4" domaćina i ona ostaje u njegovom igrajućem prostoru, na kojega neoprezno startuje igrač sa brojem "7" gostiju, koji podigavši nogu u visini glave, pokušava da izbije loptu ali u tome ne uspijeva, te ostvaruje  nedozvoljeni kontakt nogom sa igračem domaćina, zbog čega je dosuđen kazneni udarac koji je realizovan. Sudija je bio u pravu i u 66. minutu kada je opomenuo igrača sa brojem "4" domaćeg tima koji je u blizini središnje linije startovao na protivničkog igrača na nemaran način, koljenom na butinu. Uzimajući u obzir intenzitet prekršaja sudija je izrekao adekvatnu disciplinsku mjeru (žuti karton). Nakon pregledana dva raspoloživa video zapisa, komisija ne može konstatovati da je drugom pogotku domaćina u 72. minutu prethodio prekršaj.

Suđenje na ostalim utakmicama je ocijenjeno kao korektno.

Druga liga

Dečić-Zabjelo 3:0
Komisija je učinak sudije utakmice Miraša Cerovića ocijenila kao zadovoljavajuće sa oblastima koje treba popraviti. Ove oblasti se odnose na neke sitnije propuste u vođenju utakmice, koji nijesu uticali na ishod utakmice.
Učinak prvog pomoćnog sudije Nikole Vujovića je ocijenjen kao suđenje sa jednom jasnom greškom. Pomoćnik Vujović je pogriješio u 31. minutu priznavši pogodak domaćina. U trenutku  kada je igrač koji je postigao pogodak uputio loptu glavom ka vratima, jedan njegov saigrač koji se nalazio u ofsajd položaju na dva metra od poprečne (gol) linije, a u pravcu odigrane lopte i vratara, napravio je pokret kojim je jasno uticao na vratara, a je lopta završila u golu.

Na ostalim utakmicama suđenje je bilo dobro.