Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je u Trebinju sa odgovarajućom selekcijom Bosne i Hercegovine - 1:1. Naša selekcija je danas odigrala prvu zvaničnu utakmicu sa generacijom '97, pa naš selektor Boris Ljutica ima puno razloga za zadovoljstvo.

- Samo odigravanje utakmice bilo je pod velikim znakom pitanja, s obzirom da obilne padavine koje su pogodile Trebinje u posljednja dva dana. Ipak, domaćin je uložio maksimalne napore da teren, iako težak, bude odlično pripremljen za igru. Veoma sam zadovoljan kako su momci odigrali, naročito kada se uzme u obzir činjenica da smo na meč stigli praktično bez pravog treninga. Momci su držali loptu u svom posjedu mnogo više od protivnika, naročito u prvom poluvremenu, a stvorili smo i mnogo opasnih akcija iz igre - rekao je naš selektor nakon utakmice.

Prvu veliku priliku na meču propustio je Osmanović koji je u petom minutu neprecizno šutirao iz odlične pozicije. Nakon te prilike naša selekcija je preuzela konce igre u svoje ruke, a zasluženo vođstvo stiglo je u 16. minutu kada je Burzanović majstorski "provukao" loptu do Camaja koji je predriblao golmana Čutahiju i pospremio loptu u mrežu. U naredna dva minuta naš tim je imao dvije sjajne prilike da nokautira grogiranog protivnika, ali su prvo Vukčević, a potom i Burzanović dobre akcije završili nepreciznim udarcem.

Domaćin je izjednačio na samom početku drugog poluvremena nakon prekida - naš golman Bjelica nije uspio da zadrži loptu u rukama nakon slobodnog udarca, što je iskoristio Osmanović i zatresao mrežu našeg tima. Nakon izjednačenja Bosna se oslobodila pritiska, pa je već u 50. minutu Aćimović imao veliku priliku da potpiše preokret ali je njegov pokušaj loba završio pored gola. Naš tim je u nastavku imao odličnu piliku da stigne do pobjede, ali Perović nije uspio da pogodi.

- Ostaje žal što smo zbog greške golmana ispustili pobjedu, jer smo joj bili bliži od protivnika, Ipak, s obzirom da je ovo tek prvo okupljanje veoma sam zdovoljan kako smo stajali na terenu i ispunjavali taktičke zadatke. Ostaju nam dva dana da se pripremimo za revanš utakmicu i novo iskušenje, ukoliko vremenske prilike to dozvole - zaključio je Ljutica.

Dva tima će prijateljski revanš odigrati u četvrtak u Trebinju, sa početkom u 11 časova.



Bosna i Hercegovina - Crna Gora 1:1

Trebinje - Gradski stadion.
Gledalaca: 200.

Sudija: Vukasović (Bosna i Hercegovina).

Strijelci
0:1 - Camaj 16'
1:1 - Osmanović 42'

Bosna i Hercegovina: Čutahija, Todorović, Kavršić (Mišanović), Musić (Cenaj), Duraković (Sarajlić), Oršolić (Tica), Muštedanagić, Gojak (Međuseljac), Aćimović, Osmanović (Krtalić), Dursum (Hatibović).

Crna Gora: Bjelica (Rosandić), Knežević (Pavićević), Raičević (Božović), Đuričković (Marković), Đurković, Popović, Vukčević (Petrović), Boričić (Lazović), Perović (Masoničić), Burzanović, Camaj (F.Filipović).