Fudbaleri Budućnosti savladali su Sutjesku rezultatom 2:0 u derbi meču 12. kola Telekom 1. CFL.

Poraz Nikšićana iskoristila je ekipa Rudara koja je pred svojim navijačima osvojila bod u duelu sa Jedinstvom i preuzela vrh tabele od ekipe Sutjeske. Podjela bodovoa viđena je i u duelu Čelika i Lovćena.

Budućnost je pred svojima navijačima opravdala ulogu favorita u duelu sa dosadašnjim liderom šampionata. Sutjeska nije imala odgovor za igru izabranika Radisava Dragićevića, pa su gosti samo u dva navrata ozbiljnije zaprijetili. Ipak, na prvi gol se čekalo sve do 61. minuta – Peković je oboren u kaznenom prostoru gostiju i izborio najstrožiju kaznu koju je realizovao Bošković. Drugi pogodak „plavo – bijelih“ došao je nakon jedne od najljepših akcija i asistencije Marka Vukčevića za Adrovića koji je sa par metra poslao loptu u mrežu.

Kiks Sutjeske iskoristili su fudbaleri Rudara – izabranici Nikole Rakojevića imali su priliku da se odlijepe na „plus 3“ u odnosu na dosadašnjeg lidera, ali je Jedinstvo uspjelo da osvoji bod. Bjelopoljci su od 45. minuta imali gol prednosti, pošto je mrežu protivnika pogodio Petrović. Pljevljaci su u nastavku uspjeli da izjednače preko Vlahovića koji je pogodio sa bijele tačke, ali do kraja susreta nisu uspjeli da u potpunosti preokrenu rezultat.

Duel Čelika i Lovćena riješen je na samom startu susreta. Nikšićani su došli do prednosti u prvom minutu preko Kasapija, da bi samo dva minuta kasnije Bogdanović postavio konačan rezultat susreta.

Rezultati
Budućnost – Sutjeska 2:0
Bošković 61' (p), Adrović 73'
Rudar – Jedinstvo
Vlahović 75' (p) – Petrović 45'
Čelik – Lovćen 1:1
Kasapi 1' – Bogdanović 3'

Subota
Mladost – Mogren 3:1
Zeta – Mornar 0:1
Petrovac – Grbalj 0:0