Na sjednici održanoj dana 24.10.2012. godine Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na utakmicama 11. kola Telekom 1. CFL i suđenje na utakmicama 11. kola Druge lige, te na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa donijela sljedeće odluke:

Telekom 1. CFL

Mogren - Zeta 1:1
Komisija je suđenje sudije utakmice Predraga Radovanovića ocijenila kao neprihvatljivo. Radovanović je pogriješio dva puta u bitnim odlukama. U 8. minutu je trebao da dosudi kazneni udarac za goste, kada je igrač sa brojem 2 domaćih, u svom kaznenom prostoru, startovao ramenom na leđa napadača gostiju sa brojem 25 koji je mogao da zaigra loptom. Takođe, sudija je pogriješio u 66. minutu kada je jedan kontakt u kaznenom prostoru domaćih, iniciran od strane napadača gostiju, okarakterisao kao prekršaj i dosudio kazneni udarac za gostujući tim koji je iskorišćen, čime je uticao na ishod utakmice.

Petrovac - Lovćen 2:1
Komisija je prihvatila mišljenje kontrolora suđenja i komisije za analizu i selekciju sudija koji su sudiju utakmice Miloša Savovića kao i drugog pomoćnog sudiju Dejana Šakovića ocijenili ocjenom dobro suđenje (očekivani nivo). Prema konstataciji kontrolora, koja je potvrđena od strane komisije za analizu i selekciju sudija, igrač domaćih koji je u 87.minutu postigao pobjedonosni pogodak nije se nalazio u ofsajd položaju a loptu je primio na dozvoljen način te postigao regularan pogodak, što je potvrdio i video zapis kojim raspolaže sudijska komisija.

Čelik - Sutjeska 3:0
Komisija je suđenje sudije utakmice Pavla Radovanovića ocijenila kao zadovoljavajuće. Sudija je bio u pravu kada je u 44. minutu dosudio kazneni udarac za domaćina. Naime, na upućenu loptu u kazneni prostor gostiju krenuli su napadač domaćih sa brojem 28 i vratar gostiju. Vratar ne uspijeva da zaigra loptom koja prolazi pored njega, a on potom stopalom startuje na stajnu nogu napadača i sapliće ga.

Budućnost - Jedinstvo 0:0
Komisija je na osnovu video snimka utvrdila da je prvi pomoćni sudija Srđan Korać pogriješio u 25. minutu kada je  signalizirao ofsajd poziciju od strane igrača domaćih koji postiže pogodak. Zbog poništavanja regularnog pogotka učinak Koraća je ocijenjen kao neprihvatljiv, jer je uticao na ishod utakmice.

Rudar - Mornar 3:2
Komisija, na osnovu raspoloživog snimka, nije mogla da utvrdi da li je igrač gostujućeg tima u 62. minutu, u svom kaznenom prostoru, odigrao loptu rukom. Sudija utakmice Aleksandar Marković, koji nije bio dobro postavljen a i zaklonjen igračima, je dosudio kazneni udarac za domaći tim. Prvi pomoćni sudija Dragiša Drljević je, iako udaljen od mjesta događaja, imao bolji ugao i signalizirao sudiji Markoviću da je donio pogrešnu odluku. Sudija Marković je prihvatio sugestiju pomoćnika i prije nastavka igre spustio sudijsku loptu sa mjesta gdje se ista nalazila kada je igra prekinuta. Komisija je, shodno upustvu o kontroli, učinak Markovića ocijenila kao suđenje sa jednom jasnom greškom, dok je pomoćnik Drljević ocijenjen ocjenom dobro suđenje (očekivani nivo).

Druga liga

Ibar - Bokelj 0:2
Komisija je konstatovala da je sudija utakmice Savo Vujović bio u pravu u oba slučaja kada je dosudio kaznene udarce za gostujuću ekipu. Sudija Vujović je ispravno dosudio kazneni udarac za goste u 64. minutu. Takođe, Vujović je ispravno dosudio kazneni udarac za goste u 81. minutu i isključio igrača koji je napravio kazneni udarac jer je napadač kojega je faulirao bio u očiglednoj prilici za postizanje pogotka. Zbog navedenog njegovo suđenje je ocijenjeno kao dobro (očekivani nivo).

Na ostalim utakmicama suđenje je ocijenjeno kao uspješno.