Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore upisala je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – naše kadetkinje su u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Holandiji savladale reprezentaciju Ukrajine rezultatom 1:0. 



Izabranice Zorana Mijovića ponovile su rezultat koji je ostvarila naša muška seniorska reprezentacija u duelu sa Ukrajinom i istovjetnim rezultatom upisale prvu pobjedu u istoriji ženske kadetske reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Jedini pogodak na meču, u duelu sa favorizovanim protivnikom koji je u prvom kolu savladao Kazakstan rezultatom 6:0, postigla je Milica Vulić u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Igračica sredine terena nikšićkog Ekonomista pobjedu našoj selekciji obezbijedila je pogotkom sa penala – prethodno je defanzivka Motko u kaznenom prostoru srušila Tamaru Bojat.

Nakon meča selektor Zoran Mijović bio je oduševljen rezultatom i veoma zadovoljan izdanjem njegovih izabranica u duelu sa Ukrajinkama.

- Čestitam djevojkama na fenomenalnom rezultatu i odličnoj igri u duelu sa izuzetno kvalitetnim protivnikom, koji je imao ulogu favorita u današnjem susretu. Uspjeli smo da se oporavimo nakon ubjedljivog poraza u prvom kolu i savladamo rivala koji je kvalitetom daleko ispred nas. Sada imamo velike šanse da u meču posljednjeg kola u kojem igramo sa Kazakstanom ostvarimo rezultat koji bi nas odveo u drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvensto, što bi bio ogroman uspjeh za nas. Taj rezultat bi ujedno predstavljao i veliki podstrek za dalji razvoj ženskog fudbala u Crnoj Gori. Još jednom, veoma sam zadovoljan igrom, ponašanjem, odnosom i zalaganjem igračica na današnjem susretu. Pobijedili smo boljeg od sebe, što je najteže u fudbalu, rekao je selektor Mijović.

U posljednjem kolu naše kadetkinje odmjeriće snage sa selekcijom Kazakstana. Meč posljednjeg kola igra se 25. oktobra u Ostervoldeu sa početkom u 15.00 časova.


Crna Gora – Ukrajina 1:0

Mepel – Stadion Sportpark Ezinge.

Sudija: Agnješka Plaškočinska (Poljska)

Strijelci
Vulić 40+

Žuti kartoni
Ivaštanin, Ćorić, Bojat

Crna Gora: Keković, Ivaštanin, Đurković, M. Mićunović, Vujičić, Vulić, Šturanović, Đukić, Divanović, Ćorić (Ivanović), Bojat (Miljanić).

Ukrajina: Grigorovič, Hristenjuk, Spodenjuk, Moknač, Andričuk, Andrukiv, Bojko, Matvijšin, Motko (Laško), Korničuk, Holovač.