Fudbaleri Rudara savladali su Mornar u 11. kolu Telekom 1. CFL i makar na dan se izjednačili sa ekipom Sutjeske na diobi prvog mjesta na tabeli nacionalnog šampionata. Nikšićani će u nedjelju imati priliku da gledaju prvi gradski derbi između Čelika i Sutjeske u elitnom takmičenju crnogorskog fubala.

Budućnost je pred svojim navijačima osvojila samo bod u duelu sa Jedinstvom, Petrovac je bio bolji od Lovćena, dok su Mogren i Zeta, odnosno Mladost i Grbalj podijelili bodove.

Rudar je pred svojim navijačima imao dosta problema da dođe do tri boda u duelu sa „fenjerašem“ Mornarom. Barani su dugo imali neriješen ishod i bod u džepu, ali su izabranici Nikole Rakojevića u posljednji h 15 minuta dodali „gas“ i došli do desete ovosezonske pobjede. Rudar je poveo golom Blaža Igumanovića u 33. minutu da bi deset minuta kasnije Gačević poravnao rezultat. U 75. minutu Igumanović je drugim pogotkom na utakmici vratio prednost na stranu Rudara, da bi osam minuta kasnije Krkeljić po treći put matirao protivničkog golmana. Konačan rezultat susreta postavio je Mustafa Metović dva minuta prije kraja regularnog toka.

Budućnost nije uspjela pred svojim navijačima da savlada ekipu Jedinstva. Podgoričani i Bjelopoljci će i za četiri dana odmjeriti snage u revanš meču osmine finala Kupa Crne Gore. Plavo – bijeli su u prvom meču odgiranom prije dvije sedmice na Gradskom stadionu pod Goricom slavili pobjedu rezultatom 2:1. U današnjem meču izostali su golovi, a bodom su svakako zadovoljniji gosti iz Bijelog Polja.

Petrovac je pod Malim brdom nakon preokreta savladali ekipu Lovćena. Cetinjani su prvi pogodili metu, u devetom minutu nastavka – precizan je bio Radović. Do kraja susreta Petrovčani su uspjeli da preokrenu stanje na terenu i golovima Mihailovića i Jovanovića u posljednjih deset minuta susreta dođu do nova tri boda.

U derbi meču današnjeg programa 11. kola Telekom 1. CFL Mogren i Zeta su podijelili bodove. Budvani su odlično ušli u meč i već u drugom minutu golom Nikole Vujovića došli do prednosti. Golubovčani su, ipak, sredinom nastavka uspjeli da dođu do izjednačenja – bod gostima donio je Žarko Korać pogotkom sa bijele tačke u 68. minutu.

Duel Mladosti i Grblja odigran na Starom aerodromu završen je bez pogodaka.

Rezultati
Rudar – Mornar 3:2
Igumanović 33', 75', Krkeljić 83' – Gačević 43', Metović 88'
Budućnost – Jedinstvo 0:0
Mladost – Grbalj 0:0
Mogren – Zeta 1:1
Vujović 2' – Korać 68' (p)
Petrovac – Lovćen 2:1
Mihailović 81', Jovanović 87' – Radović 54'

Nedjelja
Čelik – Rudar