Na sjednici održanoj dana 17.10.2012. godine Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na utakmicama desetog kola Telekom 1.CFL i suđenje na utakmicama desetog kola Druge lige, te na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa donijela sljedeće odluke:

Telekom 1.CFL

Zeta - Rudar 1:3
Komisija je konstatovala da je sudija utakmice Željko Radunović sudio dobro, ali je napravio grešku u drugom minutu kada nije dosudio kazneni udarac za goste. Nakon dosuđenog slobodnog udarca za gostujuću ekipu u blizini kaznenog prostora domaćina, jedan igrač gostiju je uputio loptu ka vratima koju je igrač domaćih zaustavio rukom koja mu nije bila u prirodnom položaju. Sudija je trebao da dosudi kazneni udarac i opomene igrača domaćih pa je shodno upustvu o kontroli njegovo suđenje ocijenjeno kao suđenje sa jednom jasnom greškom.

Lovćen - Mladost 2:3
Komisija je suđenje sudije utakmice Radoja Pajovića ocijenila ocjenom ispod očekivanja. Sudija Pajović je imao propusta u postavljanuju, kontroli utakmice i menadžmentu izvođenja slobodnih udaraca. Osim navedenih propusta sudija je propustio da dosudi kazneni udarac za gostujuću ekipu u 64. minutu, kada je jedan igrač domaćeg tima, u sopstvenom kaznenom prostoru, na nedozvoljen način u “živom zidu” zaustavio loptu rukom. Sudija je trebao da dosudi kazneni udarac za gosta te, pošto je lopta bila upućena ka vratima, opomene igrača koji je rukom zaustavio loptu.

Na ostalim utakmicama suđenje je ocijenjeno kao dobro.

Druga liga

Arsenal - Zora 0:3
Komisija je suđenje sudije utakmice Milovana Milačića ocijenila kao suđenje sa jednom jasnom greškom. On je u 64. minutu, pri rezultatu 0:3, ispravno dosudio kazneni udarac za domaći tim, ali je propustio da isključi igrača koji je napravio kazneni udarac. Naime, napadač domaćih se nalazio u očiglednoj prilici za postizanje pogotka prije nego je fauliran, pa je odbrambeni igrač morao da bude isključen zbog spiječavanja očigledne prilike za postizanje pogotka.

Jezero - Bar 1:1
Komisija je suđenje sudije utakmice Miloša Nedića ocijenila kao neprihvatljivo. Sudija Nedić je pogriješio u 51. minutu kada je dosudio nepostojeći kazneni udarac za domaćina i isključio igrača gostiju.

Na ostalim utakmicama suđenje je ocijenjeno kao uspješno.