Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su večeras posljednji trening uoči utakmice sa Ukrajinom na prekrasnom Olimpijskom stadionu u Kijevu gdje će se sjutra u 21 čas po lokalnom vremenu odmjeriti snage sa direktnim rivalom za visok plasman u našoj kvalifikacionoj grupi.

Sjajnu atmosferu kojom odišu treninzi naše reprezentacije nije pokvarila ni činjenica da Mirko Vučinić zbog visoke temperature ponovo nije trenirao. Naš ljekarski tim na čelu sa doktorom Ilijom Ašaninom čini sve da pripremi našeg kapitena za sjutrašnji duel.

Selektor Branko Brnović je na konferenciji za novinare pokušao da smanji pritisak sa leđa hrabrih sokola podsjećajući da je do kraja kvalifikacija ostalo mnogo.

- Za nas je svaka utakmica važna. Sigurno da je mnogo bitna, ali najažnija nije, jer ima još dosta da se igra. Došli smo da odigramo dobru utakmicu i napravimo rezultat koji nam odgovara. Navikli smo na probleme, imamo ih i sada. Imamo problema sa temperaturama, ali vidjećemo pred meč. Nijesmo došli da se branimo već da pobijedimo, i ako to uradimo onda smo napravili veliki korak. Naša prednost je u tome što imamo dobre igrače, dobre momke, dobar kolektiv i dva vanserijska igrača Vučinića i Jovetića. Ako mi izađemo onako kako treba, a ja mislim da hoćemo, onda neće biti problema - rekao je Brnović uoči treninga.

Pored duela u Kijevu, sjutra se u Varšavi igra još jedan važan duel za rasplet u našoj grupi. Poljska će sjutra pred svojim navijačima dočekati Englesku.

- Najbolje bi bilo da Poljska i Engleska odigraju neriješeno, a da mi pobijedimo, i tako bi godinu sigurno završili kao prvi. Međutim, ne treba da se opterećujemo tim kalkulacijama. Još na početku kvalifikacija sam rekao da će Moldavija nekoga zakinuti za bodove, i to se desilo Ukrajini. U ovoj konkurenciji iznenađenja su uvijek moguća - smatra Brnović.

Selektor Brnović dobro je upoznao narednog protivnika - gledao je Ukrajince na Euru, analizirao mečeve sa Češkom, Engleskom i, na kraju, Moldavijom.

- Gledali smo utakmicu i Ukrajina je zaslužila da pobijedi, jer je imala 4-5 stopostotnih šansi. Mi smo navikli na pritisak, ali mislim da su oni pod mnogo većim, jer su izgubili dva boda koja ne mogu nikako da nadoknade - rekao je naš selektor.

Brnović nije želio da otkriva taktičke detalje, ali vjeruje da će naš tim napraviti korak naprijed u defanzivi u odnosu na prethodne utakmice.

- Igraćemo mnogo čvršće nego što smo igrali do sada. Malo više slobode ćemo dati nekim igračima - rekao je Brnović, koji je potom upitan da prokomentariše neugodnu tradiciju koju ekipe sa Balkana imaju protiv timova iz bivšeg Sovjetskog Saveza, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou. - Ovo je generacija koja može da promijeni te stvari. Ali, moram reći da se radi o veoma kvalitetnoj reprezentaciji Ukrajine i da nam neće biti lako. Međutim, mnogo puta sam ponovio da imamo dobru ekipu, dobre igrače i ako ispunimo ono što smo se dogovarili prethodnih dana, neće biti problema.

Utakmica Ukrajina - Crna Gora igra se sjutra u 21 čas po lokalnom vremenu, odnosno od 20 časova po centralno evropskom. Domaćin očekuje posjetu između 50 i 55 hiljada gledalaca, uključujući i oko 200 crnogorskih navijača koji će pružiti podršku našem timu u grotlu Olimpijskog stadiona.