Fudbalska reprezentavija Crne Gore doputovala je u Kijev gdje će sjutra protiv Ukrajine igrati kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Osmodnevne pripreme završiće se večeras na prekrasnom Olimpijskom stadionu gdje će, uoči treninga, biti upriličena i konferencija za novinare.

Naši igrači su tokom puta zračili optimizmom, koji nisu poljuljali ni tmurni obraci koji su dočekali našu selekciju u glavnom gradu Ukrajine.

- Nakon remija sa Moldavijom, sigurno da će Ukrajinci pokušati da se iskupe protiv nas. Protiv Moldavije su imali dosta šansi, ali nijesu uspjeli da ih iskoriste. Sigurno da sada žele pobjedu, ali nama to odgovara. Mislim da imamo kvalitet da upišemo dobar rezultat. Ukrajina je dobra i čvrsta ekipa. Nadam se, međutim, da možemo iz kontranapda da napravimo nešto više od njih, s obzirom da će biti dosta prostora naprijed. Ipak, igra počinje od odbrane, ako je odrbana prava onda smo svi pravi - rekao je Stevan Jovetić uoči polijetanja brojnim novinarima okupljenim na podgoričkom aerodromu.

Naš napadač je potvrdio da će biti potpuno spreman za sjutrašnju utakmicu.

- Što se mene tiče, i povrede koju sam dobio poslije jakog udarca protiv Bolonje, sada je sve u redu. Igraću - rekao je Jovetić.

Sokoli su svjesni težine izazova koji je pred njima, ali vjeruju da su na pravi način iskoristili duge pripreme.

- Ovo je jedno od najtežih gostovanja poslije Engleske. Gledali smo kasete, imamo šansu ako budemo igrali kao prvo poluvrijeme protiv Poljske. Ako uđemo čvrsto kao do sada, šanse su velilke. Svaka utakmica u kvalifikacijama je bitna, naročito u gostima, gdje morate nešto da napravite ukoliko želite visok plasman. Bitno je da ne izgubimo, jer nakon toga imamo Moldavce i Engleze i ti mečevi će iskristalisti tabelu - smatra naš napadač Andrija Delibašić.

Utakmica Ukrajina - Crna Gora igra se sjutra u 21 čas po lokalnom vremenu, odnosno sat ranije po vremenu u Crnoj Gori.