"A" selekcija Crne Gore odradila je večeras i posljedni trening pred put u Kijev. Večeras na zeleni teren na Starom aerodromu nisu istrčali samo kapiten Mirko Vučinić i Marko Baša koji su ostali u hotelu zbog prehlade, ali će se obojica sjutra ujutro naći u avionu koji će odvesti "hrabre sokole" na megdan Ukrajini.

Tokom sedmodnevnih priprema stručni štab je upoznao naše igrače sa vrlinama i manama budućeg protivnika, ali i bez toga "sokoli" znaju koliku težinu ima meč na Olimpijskom stadionu.

- Svjesni smo da je ovo jedan od najbitnijih mečeva u kvalifikacijama, protiv direktnog rivala za to drugo mjesto u grupi, sa obzirom da su Englezi favoriti za prvo. Znamo da igramo protiv odlične ekipe, ali isto tako znamo da eventualnom pobjedom olakšavamo sebi nastavak kvalifikacija. Gledali smo njihove mečeve na Evropskom prvenstvu, pa sa Englezima i Moldavcima u ovoj grupi. Protiv Engleza su pozali jedno-pozitivno lice, protiv Moldavije ono drugo-negativno. Spremni smo taktički, siguran sam da možemo do tri boda - rekao je Peković.

Ukrajina je u petak igrala bez golova u Kišinjevu, pa će protiv Crne Gore imati imperativ pobjede. Domaći teren sigurno će biti velika prednost za "žuto-plave", ali je adut "sokola" svježina i veliki pritisak koji se nalazi na leđima domaćina.

- Oni igraju kući što može, ali i ne mora da bude od prevelikog značaja. Na drugoj strani tu našu prednost, tu njihovu igru bez kalkulacija od starta moramo da iskoristimo - jer biće prostora u napadu, a znamo kakav je naš napad. Najbitnije je da u utorak izađemo zdravi, da ekipa bude na okupu, jer smo u toku ovih sedam dana imali problema sa Mirkom i Bašom, Jovetom... Ako bude tako, ne brinem, jer iako su Ukrajinci jaki, mislim da smo u ovom trenutku bolji - smatra Peković.

I mladi vezista OFK Beograda Nemanja Nikolić vjeruje da naša selekcija ima kvalitet da se suprotstavi bilo kojoj selekciji na svijetu.

- Možemo da igramo sa svima, zašto ne i sa Ukrajinom u Kijevu. Ovo je prava prilika da pokažemo koliko vrijedimo. Ukrajina je dobro organizovana selekcija, sa nekoliko sjajnih individualaca, koji su svoje pravo lice pokazali protiv Engleza. U Kišinjevu u duelu sa Moldavijom su podbacili, vidjeli smo u toj utakmici njihove nedostatke, koje moramo pretvoriti u našu korist. Spremni smo, znamo šta nam je činjeti. Pobjeda nas gura na drugu poziciju grupe, bilo bi idealno da donesemo tri boda iz Kijeva - smatra Nikolić.

Najbolji crnogorski fudbaleri sjutra će u 9.30 časova odletjeti u Kijev čarter letom "Montenegro erlajnsa". U glavnom gradu Ukrajine, izabranici Branka Brnovića će odraditi trening u večernjim časovima na Olimpijskom stadionu, koji je bio domaćin finalne utakmice prethodnog Evropskog prvenstva.