Vodeći timovi na tabeli Telekom 1. CFL upisali su pobjede u desetom kolu – lider šampionata, ekipa Sutjeske savladala je Petrovac, drugoplasirani Rudar u derbiju kola nadigrao je Zetu, ekipa Čelika slavila je na gostovanju Jedinstvu dok je četvrtoplasirana Budućnost bila ubjedljiva na gostovanju Mornaru. Mladost je nakon velikog preokreta savladala Lovćen, dok su Grbalj i Mogren podijelili bodove. 

Sutjeska je pred svojim navijačima nastavila sa odličnim izadnjima. Posljednji u nizu protivnika koji su teren stadiona kraj Bistrice napustili kao poraženi su fudbaleri Petrovca. Nikšićani su pitanje pobjednika riješili u prvom dijelu susreta kada su i postignuti svi golovi. Četa Dragana Radojičića došla je do prednosti u osmom minutu preko Pejovića. Gosti su izjednačili pogotkom Jablana u 24. minutu da bi minut prije odlaska na odmor Šušnjar postigao drugi gol za novu „trojku“ Sutjeske.

Rudar je još jednom pokazao da je ekipa koja voli da igra derbi mečeve, pogotovo u gostima – nakon pobjede u duelu sa ekipom Budućnosti, izabranici Nikole Rakojevića na gostovanju Zeti slavili su novu ubjedljivu pobjedu. Pljevljaci su nakon 16. minuta igre imali dva gola prednosti – mrežu domaćih pogodili su Brnović i Jovanović. Prednost gostiju smanjio je Orlandić u 33. minutu da bi u nastavku susreta Rustemović postigao treći gol za goste i postavio konačan rezultat susreta.

Pobjedom na gostovanju Jedinstvu fudbaleri Čelika uspjeli su da održe korak za vodećim dvojcem. Nikšićani su upisali minimalnu pobjedu u Bijelom Polju do koje su stigli u finišu susreta. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Agović u 83. minutu susreta.

Budućnost se oporavila od poraza u meču sa Rudarom i upisla ubjedljivu pobjedu na gostovanju „fenjerašu“, ekipi Mornara. „Plavo – bijeli“ su se raspucali u Baru i četiri puta pogodili mrežu domaćina, koji je uspio da postigne počasni pogodak preko Ćulafića minut prije kraja regularnog toka susreta. Aktuelni šampion do prednosti je došao u petom minutu golom Adrovića, koji je u šestom minutu nastavka duplirao prednost svog tima. Treći pogodak za goste djelo je Dragana Boškovića, da bi u 82. minutu prvijenac u dresu seniorskog tima Budućnosti upisao Miloš Raičković.

Najviše uzbuđenja u desetom kolu viđeno je u duelu Lovćena i Mladosti. Cetinjani su imali dva gola prednosti do koje su došli golovima Đurišića i Radovića u prvom dijelu susreta, ali im ni to nije bilo dovoljno da upišu treću ovosezonsku pobjedu. Izabranici Miodraga Vukotića u nastavku su ofanzivnu igru krunisali na pravi način – dva puta je mrežu Cetinjana pogodio Šćepanović, dok je pogodak za pobjedu na Obilića poljani postigao mladi reprezentativac Miloš Pavićević.

Grbalj i Mogren odigrali su jedini meč bez pogodaka u desetom kolu Telekom 1. CFL.

Rezultati
Zeta – Rudar 1:3
Orlandić 33' – Brnović 9', Jovanović 16', Rustemović 64'
Sutjeska – Petrovac 2:1
Pejović 8', Šušnjar 44' – Jablan 24'
Mornar – Budućnost 1:4
Ćulafić 89' – Adrović 5', 51'. Bošković 61', Raičković 82'
Jedinstvo – Čelik 0:1
Agović 83'
Lovćen – Mladost 2:3
Đurišić 16', Radović 35' – Šćepanović 57', 65' (p), Pavićević 80'
Grbalj – Mogren 0:0