Nakon četiri lijepa dana, "A" selekcija Crne Gore juče je trenirala pod velikom kišom. Selektor Branko Brnović je sinoć umjesto klasičnog treninga organizovao trening utakmicu , koje su bili pošteđeni kapiten Mirko Vučinić i lakše povrijeđeni Vukčević.

Nakon pune radne sedmice priprema za duel u Kijevu, naš vezista Vladimir Volkov vjeruje da "hrabri sokoli" imaju snage, znanja i kvaliteta da se iz Ukrajine vrate sa pozitivnim rezultatom.

- Ima još dosta vremena da se fizički i psihički pripremimo za taj duel. Mi smo slobodni danas, možda je to prednost, jer imamo više vremena da se koncentrišemo na tu utakmicu. Što lično, što kroz utakmice, poznajem dosta reprezentativaca Ukrajine. Imaju kvalitet. Najveća opasnost nam prijeti od Konopljanke koji je dao gol Englezima, izuzetno je nezgodan igrač. Tu je i Dević, moj drugar iz djetinjstva. Te bočne pozicije, zajedno sa Gusevim, su im dosta dominantnije u odnosu na sredinu terena. Mislim da će krenuti od prvog minuta ofanzivno. Mi to očekujemo od njih, ali imamo odgovor na to - rekao je Volkov.

Na pitanje da li će ovaj meč odigrati rasterećeniji u odnosu na onaj sa Poljskom, Volkov je odgovorio pozitivno.

- Utakmica sa Poljskom je nosila specifičnu težinu, ali je i ova utakmica mnogo značajna. Selektor je spremio neke taktičke zamisli, koje planira da zajedno sa nama sprovede na terenu. Na osnovu toga, smatram da imamo šanse, idemo na tri boda, pa šta se desi. Borićemo se - istakao je mladi vezista.

Dobrom rezultatu u Kijevu nada se i njegov partner uz lijevu aut liniju Milan Jovanović.

- Svi se nadamo pozitivnom ishodu iz ovog meča. Ne idemo da se branimo, ne priželjkujemo bod, već idemo da pružimo svoj maksimum, da se nadigravamo sa njima, i da pobijedimo - rekao je Jovanović.

Štoper Crvene zvezde vjeruje da će Ukrajincima veliki hendikep biti što večeras igraju sa Moldavijom, naročito u slučaju da u Kišinjevu ostvare negativan rezultat.

- Treba imati u vidu činjenicu da oni prije nas igraju sa Moldavijom, koja je veoma neugodna. Samim tim, imaće određenu dozu umora za duel sa nama. Naravno, ne smijemo se osloniti na to, već pripremiti utakmicu što bolje. Radi se o odličnoj ekipi, koja je posebno opasna po bokovima. Uz dobru komunikaciju veznih igrača i bekova, možemo da zaustavimo prodor po boku. Međutim, moramo staviti akcenat na našu igru u fazi odbrane. Ukoliko ih blokiramo na nekih 30-40 metara od našeg gola, sigurno da ćemo olakšati naš prodor kroz sredinu. Mislim da protivnika ne treba posmatrati samo onako kako igra protiv drugih ekipa, već moramo da usmjerimo igru u zavisnosti od onoga što je u tom trenutku na terenu - smatra Jovanović.

Novi trening naša selekcija će odraditi u subotu u svojo bazi na Starom aerodromu, sa početkom u 17.45 časova. Brifing za predstavnike medija počeće u 17.15 časova.