"A" selekcija Crne Gore je odradila četvrti trening uoči utakmice sa Ukrajinom i tako završila prvu polovinu takmičarskog mikrociklusa pred važnu utakmicu. Selektor Branko Brnović večeras nije mogao da računa na Stevana Jovetića, koji liječi povredu koljena, i Simona Vučevića, koji je na sinoćnjem treningu dobio nezgodan udarac.

- Jovetić i dalje ima povredu koljena, radiće danas i sjutra individualno. Još uvijek nije priključen ekipi. Simon Vukčević je imao lakšu povredu primicača, tako da će i on raditi individualno - rekao je asistent našeg selektora Anto Drobnjak. - Dobra je stvar što imamo sedam dana za pripreme, jer kao što znate, reprezentacija nema tako česta okupljanja. Što smo više zajedno, više se upoznajemo. Mislim da je to naša prednost. Ja sam uvijek bio optimista i vjerujem u ovu ekipu. Mi nikada do sada nijesmo igrali na bod. Idemo sigurno na pobjedu, normalno sa jednom opreznošću, ali bi i bod bio dobar.

Drobnjak je otkrio novinarima i nešto više o našem narednom protivniku, koji sjutra u Moldaviji igra svoju drugu kvalifikacionu utakmicu u ovom ciklusu.

- Oni sigurno neće igrati kao što su igrali protiv Engleske. Igraju dvije utakmice u četiri dana, što je možda i naša mala prednost. Ali, njihova prednost je domaći teren. Ukrajinci igraju kolektivno izvanredan fudbal. Kratki pas, jako sigurno igraju i brzo, kompaktna su ekipa. Prelazak iz odbrane u napad im je dobar, kao i kontra. Sve rade zajedno, zato ne bih isticao pojedince. To su igrači koji nastupaju u domaćem prvenstvu. To znači da se dobro poznaju, i to je njihova prednost - smatra Drobnjak.

Drobnjak očekuje da će Moldavija biti težak rival Ukrajini, jer će pokušati da nadoknadi poraz od Engleske na startu kvalifikacija.

- Iskreno se nadam da će to biti meč na nož. Prvu utakmicu Moldavija je izgubila od Engleza kući, ovog puta će sigurno pokušati da poprave utisak, a samim tim bi pomogli i nama. U početku smo govorili da je prvo mjesto rezervisano za Engleze, ali ja sam mišljenja da ćemo svi da se borimo za jednu od prve dvije pozicije - kaže naš trener.

Iskusni defanzivac Miodrag Džudović smatra da je Ukrajina na Evropskom prvenstvu napravila dobru atmosferu u ekipi koja se osjetila i na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

- Pratio sam ih na posljednjem Evropskom prvenstvu. Prijatno su me iznenadili. Stvorili su jednu dobru atmosferu u ekipi. Krasi ih čuveni ukrajinski karakter. Veoma su dobra ekipa, borbeni su i kao kolektiv djeluju veoma dobro. Kada je bio žrijeb za kvalifikacije, iznenadile su me izjave ukrajinskih trenera, koji su tada kazali da smo mi za njih prolazna reprezentacija, da nijesmo na njihovom nivou. Međutim, sada je to nešto već drugo. Oni će sigurno ići na pobjedu, jer im je cilj da se direktno plasiraju na Mundjial. Pokazali su protiv Engleske da imaju ekipu i normalno je da će kao domaćini željeti pobjedu - kaže Džudović.

Jedan od naših najiskusnijih igrača smatra da je u Ukrajini najvažnije sačuvati sopstvenu mrežu, a da se do tog cilja može doći samo kroz snažan kolektiv i dobru organizaciju.

- Najvažnije je da sačuvamo mrežu. Uradićemo sve što je u našoj moći, ne samo posljednja linija, nego cio tim, da odigramo što bolje. Ponavljam, važno je sačuvati gol, a vjerujem da možemo postići barem jedan. Jedini recept za dobru igru je kolektiv - smatra Džudović.

Naša selekcija će sjutra u 17.45 časova trenirati iza zatvorenih vrata Trening kampa na Starom aerodromu, a brifing za novinare biće održan pola sata ranije.