Na sjednici održanoj dana 10.10.2012. godine Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na prvim utakmicama drugog kola Kupa Crne Gore, na utakmicama devetog kola Telekom 1.CFL, kao i suđenje na utakmicama devetog kola Druge lige, te na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa donijela sljedeće odluke:

Telekom 1.CFL

Suđenje na svim utakmicama je ocijenjeno kao dobro (očekivani nivo).

Druga liga

Bokelj - Arsenal 2:0
Suđenje sudije Miloša Boškovića ocijenjeno je kao suđenje sa jednom jasnom greškom. U 25. minutu utakmice napadač domaćih je jednu loptu u kaznenom prostoru gostiju zaustavio rukom, a potom je poslao u vrata. Sudija je, umjesto da dosudi slobodan direktan udarac u korist gostujućeg tima sa mjesta gdje je napadač domaćih zaustavio loptu rukom, priznao pogodak.

Berane - Zabjelo 0:1
Komisija je učinak sudije utakmice Vojina Vojinovića ocijenila ispod očekivanog (sa jednom jasnom greškom). Sudija Vojinović nije dosudio kazneni udarac za domaću ekipu u 75. minutu. Nakon udarca iz ugla jedan igrač domaćih je, u kaznenom prostoru gostiju, glavom uputio loptu ka vratima koju je igrač gostiju sa brojem 8 zaustavio rukom koja mu je bila u neprirodnom položaju. Sudija je trebao da dosudi kazneni udarac za domaće i opomene igrača sa brojem 8.

Bar - Iskra 1:1
Komisija je preinačila ocjenu kontrolora sudiji utakmice Darku Kovačeviću (suđenje sa jednom jasnom greškom) u ocjenu zadovoljavajuće suđenje. Na osnovu snimka utvrđeno je da u 39. minutu nije postojao prekršaj za domaćina u kaznenom prostoru gostiju, što je kontrolor u svom izvještaju zamjerio sudiji.