Omladinska reprzentacija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Austrije rezultatom 1:0 u prijateljskom meču odigranom danas na stadionu FK „Mladost“ u Podgorici.

Jedini pogodak na meču postigao je Aleksandar Boljević u devetom mimutu susreta nakon odličnog dodavanja Karadžića.

Naši omladinci bili su bolji od rivala u veoma bobrenom meču koji je viđen na stadionu FK „Mladost“, pa je pobjeda „sokolića“ od jednog gola razlike potpuno zaslužena.

Izabranici Aleksandra Miljenovića od starta susreta su diktirali tempo, igrali odgovorno što se isplatilo nakon devet minuta igre. Raspopović je presjekao akciju protivnika po lijevoj strani, dodao loptu do Karadžića koji je pravovremeno progirao Boljevića koji je driblingom izbacio golmana i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Strijelac jedinog pogotka u finišu prvog dijela susreta se još jednom našao u izglednoj prilici, ali je njegov udarac zaustavio golman Austrije.

Austrijanci su prvi zaprijetili u nastavku susreta preko napadača minhenskog Bajerna Frinsnbiher – njegov precizan i snažan udarac odličnom intervencijom u korner je odbio Kordić.

Naši omladinci odgovorili su preko Jankovića i Rogošića u jednom napadu – prvo udarac vezuste Partizana zaustavio Bašman, da bi odbijenu loptu vezista Budućnosti poslao iznad prečke protivničkog gola.

Do kraja susreta Rogošić je još jednom, udarcem sa 25. metara dobro namučio Bašmana ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Selektor Miljenović nakon meča je istakao da ga raduje pristup igrača meču u kojem je tražio da naši omladinci igraju na rezultat.

- Iako to nerado radim u prijateljskim mečevima, danas sam od igrača tražio da igramo na rezultat kako bi podigli samopouzdanje pred početak kvalifikacija. Bilo je mnogo izmjena u ekipi, a kada je tako ne može sve funkcionisati u igri tokom svih 90. minuta susreta. Raduje me pristup igrača ovoj utakmici i nadam se da će igrači u narednih mjesec dana imati veliku minutažu u svojim klubovima jer samo tako mogu doći do željenog nivoa forme pred početak kvalifikacija na Kipru, rekao je Miljenović.


Crna Gora – Austrija 1:0

Podgorica – Stadion FK „Mladost“.
Gledalaca: oko 300.

Sudija: Miloš Bošković (Crna Gora)

Strijelac
Boljević 9'

Crna Gora: Delibašić (Kordić), Raspopović (Racković), Višnjić (Đalović), Vujačić (Baošić), Draganić, Sekulić, Hočko, Karadžić (Lagator), Janjušević (Rogošić), Boljević (Janković), Jovović.

Austrija: Bašman, Poš, Jeger (Piršing), Veseli, Vimer, Keršbaum (Đurić), Gartner (Frank), Frisenbiher, Savić (Krocliger), Gicler, Luksbaher (Vidra).